Korona ryösti osan Inan ja Kasperin opiskelijakokemuksesta – MTV Uutiset opiskelijoiden mukana rastikierroksella

MTV Uutiset Live haalarikansan matkassa – tällainen on tunnelma kaikkien himoitsemassa tapahtumassa 6:25
MTV Uutiset Live hyppäsi mukaan karaokeapproille!

Opiskelijatapahtumien kysyntä on kasvanut syksyllä ennätyksellisen suureksi koronarajoitusten poistuessa.

Kysyntä on kaksinkertaistunut verrattuna aikaisempiin vuosiin. Verrattuna vuoteen 2019, aikaan ennen koronapandemiaa, ihmisiä liikkuu nyt puolet enemmän lippukaupoilla.

Metropoliassa opiskeleva Ina Serola ja Estonian Business Schoolissa opiskeleva Kasper Hänninen saapuivat yhdessä kavereidensa kanssa karaokeapproille.

MTV Uutiset Live pääsi mukaan haalarikansan matkaan.

Serola ja Hänninen kertovat, kuinka rastikierrostapahtumaan oli vaikea saada lippuja, eikä niitä valitettavasti saatu ostettua kaikille.

– Meitä piti olla kahdeksan, mutta meitä on täällä vain viisi, Serola naurahtaa.

Serolan mukaan liput myytiin loppuun kymmenessä sekunnissa. Serola itse nappasi liput kahden sekunnin kohdalla. Hän kertoo, kuinka kolme ihmistä oli yrittämässä kaikille lippuja, mutta vain yksi onnistui tässä tehtävässä.

Korona vei osan opiskelijakokemuksesta

Korona vei kaiken kaikkiaan 70 prosenttia opiskelijatapahtumista. Tälläkin hetkellä tapahtumia on edelleen 40 prosenttia normaaliaikaa vähemmän.

Serolan mukaan paluu opiskelijatapahtumiin tuntuu hyvältä. Serolalla on kolmas vuosi opiskeluita menossa ja karaokeapprot ovat hänen kolmannet. Hänestä on surullista, että opiskeluajasta monet rastikierrokset ovat jääneet välistä.

Hänninen kertoo, kuinka hänelläkin on takanaan melko samanlainen tarina.

– Vuoden tauko tuli, nyt taas kiva päästä approille, Hänninen sanoo.

Serola ja Hänninen eivät ylläty siitä, että suosituimpien tapahtumien yksittäistä lippua voi havitella jopa kymmenen muuta opiskelijaa. Hännisen mukaan opiskelijatapahtumien suola on se, kuinka kaikki opiskelijat ovat yhdessä ja tapaa uusia ihmisiä.

– Se on se yhdistävä opiskelijakupla, näkee muita opiskelijoita ja tapaa uusia ihmisiä, Serola sanoo.

Kaksikolla on päällään opiskelijatapahtumien vakiovarustus, haalarit merkeillä koristettuna. Serolan mukaan haalarimerkkejä saa tapahtumista, mutta muutama merkki on myös tilattu netistä omasta takaa.

Hännisen haalareista ei löydy kuin yksi haalarimerkki. Hänninen kertoo, kuinka saatuja merkkejä löytyy niin taskusta kuin kotoa. Ompeleminen on jäänyt Hännisellä monesta syystä.

– Tapahtumien vähyys on ollut tällä kertaa tekosyynä, Hänninen naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat