Opiskelijoiden tapahtumien liput nyt kiven alla – nämä myydään loppuun "sekunneissa"

MTV Uutiset Live haalarikansan matkassa – tällainen on tunnelma kaikkien himoitsemassa tapahtumassa 6:25
MTV Uutiset Live hyppäsi mukaan karaokeapproille!

Tapahtumanälkä on räjähtänyt koronarajoitusten poistuessa. Opiskelijat purkavat turhautumistaan sosiaalisen median kanavissa lippujen myydessä sekunneissa loppuun.

Opiskelijatapahtumien lippukauppasovellus Kide.appin toimitusjohtaja Kassu La Habana Reyes kertoo, kuinka opiskelijatapahtumien tämän hetken kysyntä on kaksinkertainen verrattuna aikaisempiin vuosiin. Verrattuna vuoteen 2019, aikaan ennen koronapandemiaa, ihmisiä liikkuu nyt puolet enemmän järjestelmissä.

– Meidän sivuja on ladattu ennätysmäärä, enemmän kuin koskaan aiemmin, trafiikki on kaksinkertainen, La Habana Reyes sanoo.

Koska tapahtumia on myös vähemmän kuin syksyllä 2019, se korostuu, että liput menevät kuin kuumille kiville. Tapahtumia on 40 prosenttia vähemmän, on selvää, että kaikki eivät lippuja saa.

On myös tapauksia, joissa lipun ostajia on kymmenen kertaa verrattuna siihen, miten lippuja on saatavilla. La Habana Reyesin mukaan approjen ja risteilyjen kysyntä on todella korkea, niissä liput varataan loppuun sekunneissa.

– Usein se on kolme kertaa enemmän ihmisiä suhteessa lippuihin. 60 prosenttia helposti jää rannalle, La Habana Reyes sanoo.

Turhautumista puretaan sosiaalisen mediassa

La Habana Reyes kertoo, ettei palautetta ole tullut suuremmassa mittakaavassa suoraan Kide.appille.

Hänen mukaan sosiaalisen median kanavat ovat sellaisia alustoja, joihin opiskelijat ovat purkaneet turhautumistaan enemmän. Keskustelufoorumi Jodel on hyvä esimerkki kanavasta, johon opiskelijat ovat voineet purkaa turhautumistaan nimettömänä. Myös Tiktokissa on pyörinyt useiden käyttäjien videoita aiheesta.

Kun tapahtumat tulivat myyntiin ja rajoituksia purettiin, kysymyksiä tuli Kide.appille enemmän. Nähtävissä oli eräänlainen piikki.

Opiskelijat kysyivät, miksi liput myytiin niin nopeasti loppuun.

– Tapahtumia on odoteltu. Sitten kun ne menee heti myyntiin, eikä niitä saa, tottakai se turhauttaa, La Habana Reyes sanoo.

Korona vei 70 pinnaa tapahtumista

La Habana Reyesin mukaan jos lippuliikennettä vertaa vuoden takaiseen, korona vei 70 pinnaa tapahtumista pois. Järjestelmissä oli tapahtumia tarjolla, mutta ihmiset eivät olleet yhtä kiinnostuneita niihin menemään, tai niihin ei rajoitusten takia uskallettu mennä.

– Etätapahtumat eivät olleet niin haluttuja versus se, että pääsee jonnekin juhlimaan, hän huomauttaa.

La Habana Reyesin mukaan kaiken kaikkiaan kisaamista lippujen saamisessa on ollut jo vuosien ajan. Tämän hetken tilanne on vain tavallista kärjistyneempi.

Lippuja ostaessa kannattaa nyt olla ajoissa liikkeellä ja huolehtia riittävästä internetyhteydestä. Esimerkiksi mobiilissa yhteys ei La habana Reyesin mukaan ole yhtä vakaa kuin tietokoneella ostaessa.

Lipputilanne kannatta myös tarkastaa 25 minuutin päästä myynnin aloituksesta. Lippuja voi silloin vapautua vielä erä myyntiin.

Lue myös:

    Uusimmat