Tekovagina on yksi kesän hiteistä – seksileluista voi olla apua myös makuuhuoneen ulkopuolella

Keinovaginoita ja masturbaattoreita – tällaisia seksileluja miehet ostavat 5:38
Millainen on "Elsa Jean" keinovagina ja miksi sitä ostetaan eniten? Seksimyytit-sarjassa tutustuttiin suosituimpiin seksileluihin ja haastettiin asiantuntijaa seksilelumyyteillä.

Kaalimadon tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, että suomalaiset innostuvat hankkimaan seksileluja kesällä rutkasti enemmän kuin talvella. Välineistä kesäsuosikiksi on noussut tekovagina, mutta leluja ostetaan myös esimerkiksi kivunlievitystarkoituksissa.

Kesä saa suomalaisten hormonit hyrräämään. 

Ainakin näin voi päätellä, kun tutustuu seksivälinekauppa Kaalimadon teettämän Seksuaalisuuden Suomi -tutkimuksen tuloksiin, johon vastasi tuhat 18–70-vuotiasta suomalaista. Otos on iältään, sukupuoleltaan ja alueellisesti kansallisesti edustava.

Seksivälineiden myynti kasvaa kesällä peräti 30 prosentilla talveen verrattuna, ja suomalaiset ovat löytäneet myös selkeät suosikkinsa aikuisten lelujen valikoimasta.

Miesten seksivälineitä valmistavan Fleshlight-sarjan uusi tekovagina on noussut kesähitiksi. Tällä hetkellä myös pirteän väriset vibraattorit sekä raikkaan ja kesäisen näköiset vesipohjaiset liukuvoiteet ovat suosiossa, kertoo Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen yhtiön tiedotteessa.

Seksileluista haetaan etenkin uusia kokemuksia, mutta myös lievitystä kipuihin

Kaalimadon teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että valtaosa, 55 prosenttia, ostaa seksivälineitä kokeillakseen uusia asioita. 48 prosenttia vastanneista kertoi, että hankintoihin innosti seksielämän parantaminen kumppanin kanssa.

Nautinnon lisäksi seksivälineitä hyödynnetään myös kehon huollossa. Osa osti niitä alaselkäkipujen hoitoa varten.

Leluilla voidaan todella helpottaa kiputiloja. Värisevällä seksivälineellä voi hieroa kipeitä lihaksia ja saada näin esimerkiksi hartia- tai selkäjumien aiheuttamiin kipuihin apua. 

Seksilelut voivat tosin auttaa kipuihin toisellakin tavalla.

Kiihottumisen ja orgasmin aikana erittyvät hormonit voivat lievittää kipuja jopa useiden tuntien ajaksi, Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Nuoret naiset shoppailevat seksivälineitä muita aktiivisemmin

1824-vuotiaista naisista 47 prosenttia kertoo omistavansa jonkun seksivälineen ja 2534-vuotiaista 57 prosenttia.

Alle puolet suomalaisista käyttää seksivälineitä, mutta heistäkin 18 prosenttia on kiinnostunut hankkimaan sellaisen.

Nuoret ikäluokat ovat avoimempia seksiin liittyvissä asioissa. Nuoremmilla naisilla voi myös olla haasteita orgasmin saamisessa, joten seksileluja käytetään asian helpottamiseksi, Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat