Korona karkottaa koulukyydit – taksiyrittäjät huolissaan: "Kulut jatkavat juoksuaan"

Hallitus tiedotti tänään uusista rajoituksista, joita on laadittu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Uudet määräykset sulkevat koulut ja tämä luonnollisesti tyrehdyttää koulukyydit. Taksiyrittäjät ovat nyt huolestuneet toimeentulostaan.

– Nyt kun koulut ymmärrettävistä syistä suljetaan, tulee huolehtia siitä, että taksiyrittäjät eivät ajaudu samalla konkurssiin, kirjoittaa Taksiliitto tiedotteessaan.

Liiton mukaan koulukuljetukset muodostavat monelle pienyrittäjälle toimeentulon perustan. Tämän perustan murentuessa joutuu koko taksiyrityksen toiminta vaakalaudalle. 

– Yrittäjä ei voi lomauttaa itseään ja työntekijöiden lomautuskin edellyttää kahden viikon ennakkoilmoitusta. Koulukuljetukset päättyvät ja tulot loppuvat, mutta kulut jatkavat juoksuaan, sanoo Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen.

Jos kunnat ja valtio eivät nyt varmista yrittäjien toimeentuloa korvaamalla äkillisesti päättyviä koulukuljetuksia kokonaisuudessaan yrittäjille, voi Taksiliiton mukaan seuraavassa koulukuljetuskilpailutuksessa olla vaikea enää löytää taksiyrittäjiä. 

 – Peräänkuulutamme kuntien ja valtion vastuuta. Tässä tilanteessa taksiyrittäjää ei voida jättää selviämään ilman tuloja, vaan vaaditaan nopeita toimia, Koskinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat