Näin taksiyrittäjät suhtautuvat hallituksen aikeisiin korjata taksitoiminnan puutteita – "Asiakkaiden luottamus on käytännössä mennyt"

Riittääkö taksilain korjaussarja palauttamaan järjestyksen alalle? 7:48
MTV:n Uutisaamu: Näin taksialan toimijat suhtautuvat hallituksen aikeisiin korjata taksitoiminnan puutteita.

Taksialan toimijat pitävät hallituksen esitystä taksiliikenteen korjaamiseksi toivottuina. 

Hallitus esittää taksilainsäädäntöön esitetään lukuisia muutoksia, joiden tavoitteena on korjata  taksitoiminnassa ilmenneitä puutteita.

Hallitus muun muassa esittää, että taksiliikenneluvan edellytyksiin tulisi velvollisuus suorittaa yrittäjäkoulutus sekä -koe.

MTV:n Uutisaamussa vierailleet taksialan toimijat pitävät muutosehdotuksia toivottuina.

– Näen tämän hyvänä asiana. Uudistuksen jälkeen asiakkaiden luottamus taksialaan on käytännössä mennyt. Se, että käydään perusjutut, eli verolainsäädännöt ja yrittäjän velvollisuudet läpi, on hyvä lisä heille, jotka haluavat taksiyrittäjäksi, Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen.

Samoilla linjoilla on Lähitaksin varatoimitusjohtaja Caj Rautelin

Hallitus esittää myös, että taksiyrityksille ja välityskeskuksille lisättäisiin hintatietojen toimitusvelvollisuus sekä täsmennettäisiin, mitä tietoja palvelujen tarjonnasta ja kysynnästä on toimitettava viranomaisille. 

– Viranomaisvalvontaa tarvittaisiin lisää siinä, että tiedot oikeasti siirtyvät vaikkapa verottajalle suoraan, Rautelin toteaa.

Taksiyrittäjien mukaan kyytien määrä on puolittunut vuositasolla pitkälti koronakriisin seurauksena.  

– Pahimmat ajat olivat loppukeväästä, jolloin liikevaihdot tippuivat jopa 70-80 prosenttia, Kantonen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat