Korona esti vierailut – Mary hankkiutui hoivakotiin töihin saadakseen olla lähellä miestään: "Sain pidellä häntä jälleen, 114 päivän jälkeen"

Korona esti vierailut hoivakodissa – Mary hankki työn tiskaajana ollakseen lähellä miestään 1:40
Korona esti vierailut hoivakodissa – Mary hankki työn tiskaajana ollakseen lähellä miestään

Kun Mary ei koronan vuoksi päässyt tapaamaan Alzheimerin taudista kärsivää miestään, hän hankkiutui töihin tämän hoivakotiin.

Kun Mary Daniel ei enää päässyt tapaamaan Alzheimerin taudista kärsivää miestään Steveä, hän keksi keinon olla tämän lähellä. Steve sai Alzheimer-diagnoosin vuonna 2013 ja asuu nyt palvelutalossa. Koronaviruksen vuoksi vierailuja kuitenkin rajoitettiin.

24 vuotta naimisissa ollut pari tapasi aiemmin joka päivä. Muutos on ollut Alzheimerista kärsivälle miehelle vaikea, kertoo Insider. Vierailut ikkunan takana eivät vain olleet tarpeeksi.

Anoi työtä hoivakodista

Mary päätti keksiä keinon tavata miestään. Hän otti yhteyttä hoivakotiin ja kysyi, olisiko tarjolla mitään työtä, mitä hän voisi yrityksessä tehdä. Aluksi mitään ei löytynyt, ja Mary ei tavannut miestään 114 päivään.

Aviomieheni oli viiden mailin päässä minusta, mutta käytännössä hän oli poissa, Mary kuvaa.

Lopulta kesä toi helpotuksen: hoivakoti ilmoitti Marylle, että tarjolla oli osa-aikainen tiskaajan paikka. Mary hyväksyi tarjouksen.

Kun sanon, että haluan olla paras tiskaaja, joka heillä koskaan on ollut, tarkoitan sitä, Mary sanoo.

Hänet koulutettiin tehtävään kuten kuka tahansa muukin työntekijä.

"Sain pidellä häntä taas, 114 päivän jälkeen"

Steve saa taas tavata vaimoaan ja Maryn mukaan miehessä muutos todella näkyy. Ensimmäinen tapaaminen eristyksen jälkeen oli ikimuistoinen.

Hän näki minut ja sanoi "Mary". Ja halasimme. Se oli juuri sellaista, kuin olin kuvitellutkin, Mary kuvaii CNN:n haastattelussa.

Sain pidellä häntä jälleen, 114 päivän jälkeen. Se oli uskomaton tunne.

Ahdistus on hellittänyt

Työvuorojen ansiosta Steve ja Mary saavat jälleen viettää aikaa yhdessä. Maryn mukaan miehen olemus onkin muuttunut tapaamisten ansiosta ja ahdistuneisuus on vähentynyt. Korona-aikana Steve on esimerkiksi laihtunut ahdistuksen vuoksi.

Kotiin Mary ei rakasta miestään kykene tuomaan.

Voisin tuoda hänet kotiin, mutta silloinkin hän olisi lukittuna taloon. Ja minun täytyy käydä töissä. Olen vain 57-vuotias, minun täytyy maksaa hänen hoitonsa, joten en voi olla kotona hänen kanssaan, Mary kuvailee.

Lähteet: CNN, Insider.com

Lue myös:

    Uusimmat