Vanhuksia uhkasi yksinäisyys eristyksissä – hoivakodin nerokas idea saavutti käsittämättömän suosion: "Nimeni on Linda, olisitko kirjekaverini?"

Hoivakoti etsi vanhuksille kirjekavereita – huippusuosio 1:55
Hoivakoti etsi vanhuksille kirjekavereita – huippusuosio

Amerikkalaisen hoivakodin asukkaat saavat nyt tuhansia kirjeitä päivässä sen jälkeen, kun hoivakoti alkoi etsiä kirjekavereita eristyksissä eläville ikäihmisille sosiaalisen median kautta.

Amerikkalaisen hoitokodin asukkaille satelee postia maailmalta. Hoitokotiketju anoi sosiaalisen median kautta kirjekavereita asukkailleen, ja tulokset ovat olleet huikeita, kertoo Fox News.

"En koskaan unelmoinut, että näin moni vastaisi"

Victorian Senior Care -niminen hoivakotiyritys joutui rajaamaan vierailijoiden määrää koronaviruspandemian vuoksi. Helpottaakseen asukkaidensa tilannetta hoitokoti päätti pyytää kansalaisia näiden kirjekavereiksi.

Ideasta tuli käsittämättömän suosittu. Hoitokoti jakoi kuvan kirjekaveria etsivistä asukkaistaan, ja julkaisu keräsi kymmeniä tuhansia reaktioita. Kuvissa asukkaat poseerasivat kylttien kanssa ja kertoivat esimerkiksi harrastuksistaan. Erään asukkaan kyltissä luki yksinkertaisesti "nimeni on Linda, olisitko kirjekaverini?".

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Olemme häkeltyneitä rakkaudesta ja tuesta"

Pian kirjekavereita haettiin lisää, eikä kansa pettänyt eristyksissä eläviä vanhuksia.

– Olemme häkeltyneitä rakkaudesta ja tuesta, jota meille sataa, eikä pelkästään omasta osavaltiostamme tai maastamme, vaan ympäri maailman, hoivakoti kiitteli Facebookissa.

– Asukkaamme ovat syy sille, että teemme tätä työtä, ja se, että näemme heidän kasvoillaan jännityksen ja hymyn, todella parantaa päiväämme. Teemme parhaamme vastataksemme kaikkiin viesteihin ja kommentteihin.

Asukkaita kirjeineen. 

Kuvissa asukkaat poseerasivat kylttien kanssa ja kertoivat esimerkiksi harrastuksistaan. Erään asukkaan kyltissä luki yksinkertaisesti "nimeni on Linda, olisitko kirjekaverini?".

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hoitokodin toimitusjohtajan Meredith Sealsin mukaan kaikkiin viesteihin vastaaminen on ollut vaikeaa, sillä kirjeitä on tullut valtavia määriä. CNN:n mukaan kirjeitä saapuu päivässä 3000 kappaletta; yhteensä postia on pudonnut luukusta 50 000 kirjeen verran. Kirjeiden lajitteleminen ja vastaaminen vievät jo kokonaisia työpäiviä aikaa.

"En koskaan unelmoinut, että näin moni vastaisi"

Asukkaille kirjeiden vastaanottaminen on tuonut iloa.

– Tyttäreni soitti minulle ja sanoi "äiti, sinusta on tullut viraalihitti", ketjun yhden hoitokodin asukas Bonnie nauroi CNN:n haastattelussa. 

– En koskaan unelmoinut, että näin moni vastaisi, ja jokainen väittää niin kovasti. Sain jopa viestin Irlannista.

Jokainen pyytänyt on saanut postia

Kirjoitettujen viestien lisäksi lähetysten mukana on ollut kirjoja, vaatteita, askartelutarvikkeita ja leluja.

– Haluaisimme jatkaa tätä niin kauan kuin pystymme. Se, että luomme yhteyden toiseen ihmiseen, on tärkeä osa työtämme. Senioreillamme on uskomattomia kokemuksia, joita jakaa, ja haluamme auttaa heitä kertomaan tarinoitaan, Seals kuvaili Yahoolle.

Jokainen kirjekaveria pyytänyt asukas on saanut postia. Mikäli joku jäisi ilman, hoitokoti lupaa julkaista tämän asukkaan kuvan uudelleen.

Kirjekavereita on haettu lisää. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähteet: Foxnews.com, Yahoo.com, CNN

Lue myös:

    Uusimmat