SM-liiga: Tampereen paikallisotteluun odotetaan yli 6 000 katsojaa – alkukauden ennätys kiikarissa

13:57
Syksyn ensimmäinen Liigaviikko: Petteri Sihvonen kertoo, mistä on pitänyt ja mistä ei

Takavuosien mahtijoukkue Turun Palloseuran yleisömäärät ovat olleet naureskelun aihe jääkiekkopuheissa jo pitkään, mutta ennen torstaista Tampereen paikallispeliä TPS porskuttaa jääkiekkoliigan kauden yleisömagneettina. TPS keräsi kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa 4 587 katsojaa.

Torstai-illan ainoassa liigaottelussa Tappara–Ilves yleisöennätys siirtynee Tapparan haltuun.

– Pelipäivän myynti ratkaisee, että mihin päädytään. Veikkaan, että yli 6 000 katsojan mennään, Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro kertoi STT:lle iltapäivällä.

Normaalissa maailmassa Tampereen paikallispeli vetäisi Hakametsään täyden tuvan 7 300 katsojaa, mutta nyt kapasiteetti oli rajattu 6 698 katsojaan. Lippukauppa on sujunut mukavasti pelipäivän aikana.

– Täyteen kapasiteettiin on matkaa, mutta tämäkin määrä lämmittää. Viimeksi kotipelissä oli katsojia vain aitioissa, joten tällainen yleisömäärä lämmittää yhtiön pankkitiliä. Siitä on hetki, kun tuolta saralta on sinne mitään tullut, Aro muistutti.

Viime kaudella liigaseurat saivat ottaa yleisöä peleihin loka-marraskuussa, mutta joulukuun alun jälkeen katsomot olivat kiinni. Kourallinen katsojia pääsi joillain paikkakunnilla ravintola- ja aitiopaikoille.

– Viime syksynä rajoitetuilla katsomoilla kapasiteetti oli 4 500. Saimme myytyä sen täyteen paikallispelissä.

Tappara sai ennen tämän kauden kotiavaustaan nostaa kapasiteettinsa 5 500:stä lähes 6 700:ään.

– Seisomakatsomoissa on rajoitettu kapasiteetti, mutta kaikki istumapaikat ovat myytävissä, Aro avasi.

Rajoitukset aiheuttavat epävarmuutta

Nopeasti muuttuvat rajoitukset ovat haaste seuroille eikä yleisö pysy perässä muuttuvien lukemien kanssa.

– Osalle ihmisistä on epäselvää, mikä on rajoitustilanne ja mikä on kapasiteetti. Eri toimijoilla on ollut sen verran vähän aikaa viestiä sitä. Tämä on ollut iloinen yllätys, ettei ole lohkojakoa, mutta maskia toivotaan yleisön käyttävän, Aro kertoi.

TPS:n ja Tapparan lisäksi kunnioitettavan määrän lippuja myi myös HIFK, jonka keskiviikkoista kotiavausta seurasi 4 100 katsojaa. Se on puolet Helsingin jäähallin normaalista kapasiteetista, mutta loppuunmyyty vallitsevan rajoituksen aikana.

– Toivotaan, että Helsingissäkin saadaan kapasiteettia nostettua, niin saadaan tiukka kisa tässäkin asiassa, Tapparan toimitusjohtaja Aro viittasi suosituimpien joukkueiden kilpailuun kotiotteluiden yleisömäärissä.

Kauden heikoimmat yleisömäärät on kuulutettu Porissa ja Mikkelissä. Ässät–KalPa keräsi keskiviikkona 1 287 ja Jukurit–Pelicans 1 910 katsojaa. Jukurien kauden ensimmäinen kotiottelu veti sekin vain 2 216 katsojaa, vaikka vastassa oli savolaiskilpailija KalPa, ja Jukurien päävalmentajana debytoi Olli Jokinen.

– Totta kai huolestuttaa, mutta menen vielä sen taakse, että ihmiset eivät uskalla kulkea, Jukurien toimitusjohtaja Antti Laakso sanoi STT:lle.

Laakso kaipaa valtiovallalta täsmällisyyttä tiedottamiseen, mutta muistuttaa myös seurojen tiedottamisen merkityksestä.

– Tieto siitä, että jäähallilla on turvallista pitää saada eteenpäin. Se on jokaisen liigaseuran tehtävä tiedottaa. Kuten sanoin, rajoitushommien puolelta valtiovallankin tehtävä on tiedottaa.

Laakson mukaan "jokishuuma" ei ole hyytynyt.

– Pöhinä kaupungilla jatkuu ja on Ollin ansiota. Vallitseva trendi on se, että ihmiset eivät uskalla kulkea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja