Mainos

Koroma vapautettiin syytteistä

TT:n entistä toimitusjohtajaa vastaan nostetut syytteet sisäpiiritiedon väärinkäytöstä hylättiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Valtio joutuu maksamaan Koroman oikeudenkäyntikuluja.

Teollisuuden ja työnantajien entistä toimitusjohtajaa Johannes Koromaa vastaan nostetut syytteet sisäpiiritiedon väärinkäytöstä hylättiin tänään. Oikeuden mukaan Koroma toimi tekemissään Talentumin osakekauppoissa varomattomasti, mutta ei tahallisesti.

Koroma oli iloinen ja helpottunut tuomioistuimen ratkaisusta. Hän painotti edelleen toimineensa vain hyvässä tarkoituksessa.

- Minun omatuntoni on puhdas.

Valtionsyyttäjä Pekka Koponen vaati Koromalle sakkorangaistusta Talentumin osakkeilla tehdyistä kaupoista. Syyttäjän mielestä Koroma käytti väärin sisäpiiritietoa ja pyrki hyötymään kaupoista. Kaupat tehtiin neljä vuotta sitten keväällä, kun Talentum oli neuvotellut yhteistyöstä Soneran kanssa.

"Vetäydyin omasta tahdosta"

Koroma vetäytyi TT:n johtosta oikeudenkäynnin vuoksi. Omasta tahdostaan, hän korostaa.

- Kun oli varauduttava kuukausien, jopa yli vuoden odotteluun tuomioistuinkäsittelyssä, en voinut olla uskottavasti edustamassa järjestöäni julkisuudessa tämän vuoksi.

Koroma kiittää syyttäjää henkilökohtaisesta panoksesta, jonka vuoksi prosessi saatiin nopeasti loppuun. Syytteen nostamisesta kerrottiin tammikuun puolivälissä.

Koroma on toiminut tästä lähtien erityistehtävissä TT:ssä. Vuoden lopussa hän jää eläkkeelle.

Valtio velvoitettiin Helsingin käräjäoikeudessa pidetyssä oikeudenkäynnissä korvaamaan Koroman oikeudenkäyntikuluja 7 000 eurolla.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 25.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.