Korkokengät kopisten väkivaltaa vastaan

Tänään taisteltiin väkivaltaa vastaan naisellisin asein, korkokengin.

Vammaisjärjestöjen naisverkosto järjesti tänään Helsingissä mielenosoituksen naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Korkkarimarssi-tapahtumassa naisten asiaa ajettiin yhden naiseuden symbolin, korkokenkien, avulla. Osallistujat sonnustautuivat korkokenkiin kukin tavallaan. Osan kengät olivat päässä, osan selässä tai sylissä.

Vammainen nainen kohtaa elämänsä aikana väkivaltaa tai sen uhkaa jopa 2–10 kertaa useammin kuin vammaton nainen. Usein väkivalta kohdistetaan naisen vammaan: esimerkiksi näkövammaista lyödään kasvoihin ja liikuntavammaista jalkoihin.

– Väkivallan uhrien palvelut ovat Suomessa surkealla tolalla. Esteettömiä, kaikille soveltuvia ja helposti saatavilla olevia palveluja ei ole ollenkaan. Vammaiselle naiselle palveluihin pääsy on usein yhtä mahdotonta kuin korkkareilla käveleminen, kertoo tapahtumaa järjestäneen Invalidiliiton naistyöryhmän sihteeri Pirkko Justander.

Korkkarimarssi päättyi Eduskuntatalolle, jossa naisverkosto luovutti paikalle kutsutuille sosiaali- ja terveys- sekä peruspalveluministereille ja eduskuntaryhmien puheenjohtajille edellisenä päivänä julkistetun opaskirjan Uskalla olla, uskalla puhua – vammainen nainen ja väkivalta.

– Suomi allekirjoitti hiljattain Euroopan Neuvoston naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen yleissopimuksen (Istanbulin sopimus) ja sitoutui tekemään radikaaleja parannuksia väkivallan uhrien palveluihin. Mitään parannuksia ei kuitenkaan ole vielä esitetty. Matalan kynnyksen ja "yhden luukun" palveluja, jotka soveltuvat myös vammaisille naisille, tarvitaan nyt heti, Justander painottaa.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja