Korisfinaalit käyntiin sekoilulla – Pyrintö teki protestin

Koripalloilun miesten loppuottelut saivat sähköisen alun vain kentällä, kun Kouvolan jäähallin tulostaulu ja hyökkäysnäytöt jättivät Kouvot ja Tampereen Pyrinnön arvuuttelemaan ottelun tilannetta ja peliaikaa.

Eniten työtä kertyi kuuluttaja Janne Valtoselle, joka joutui muun muassa kuuluttamaan jäljellä olevan hyökkäysajan käytännössä läpi ottelun.

Kouvot otti ensimmäisen mestaruuteen tarvittavista neljästä kiinnityksestä voitettuaan kamppailun ensimmäisellä jatkoajalla pistein 91-89 (83-83, 45-39).

- Olemme tehneet ottelusta protestin. Pidimme jo ennen ottelua palaverin, jossa päätimme yleensäkin suostua pelaamaan. Päinvastaisiakin mielipiteitä esiintyi, kertoi Pyrinnön valmentaja Ilkka Palviainen pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Mielestäni tämä oli hemmetin hieno tapahtuma, jonka tulen muistamaan aina. Koko ajan piti kysellä, paljonko peli on, paljonko on peliaikaa, ja välillä sitäkin, kumman sivurajaheitto on tulossa, hymähti Kouvojen luotsi Jyri Lehtonen.

Sekoilu Kouvolan hallissa ei ollut ensimmäinen. Kun Kouvojen välierien välillä pelattiin runsas viikko sitten jääkiekkomaaottelu Suomi-Tshekki, ei pelikelloa saatu toimimaan (eri) tulostaululla missään erässä.

Kouvot onnistui kolmosissa

Pyrinnön ulkomaalaissyntyinen nelikko nakutti 14-19 pisteen saaliin miestä kohti.

Kouvojen takamiehet D. J. Richardson (26) ja Kyle Shiloh (22) kirjauttivat muhkeimmat pistesaaliit, mutta parhaimpina hetkinään vähintään samalle tasolle ylsi korinalushärkä Thomas Gipson (16/13).

Kouvolalaiset takoivat pisteistään kirkkaasti yli puolet kolmen pisteen viivan takaa (kolmoset 18/42).

- Jos saamme kolkeistamme 1,2 pistettä hyökkäystä kohti, heitämme niitä vaikka sata, Lehtonen kiteytti.

Heittokellon puuttuminen häiritsee kaikkein eniten takamiesten työtä.

- Aika monta vuotta piti vetää kokeakseen tällainen ottelu. En ole edes minipojissa pelannut niin, että olisi kaikessa kuulutusten varassa, hämmästeli Pyrinnön takamieskapteeni Antero Lehto.

Kouvot pelasi jäähallissa jo kolme välieräottelua, mutta niiden jälkeen halliin oli tuotu iso henkilökohtaiset pisteet ja virheet näyttävä tulostaulu.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja