Kouvot tasoitti Korisliigan finaalisarjan – "Ainoa, mitä saatiin oli ylimääräinen napakymppimatka Kauhajoelle"

Korisliigan loppuottelusarja venyy ainakin viiden kohtaamisen mittaiseksi, kun runkosarjan kuutossijalta kultajahtiin ponnistanut Kouvot tasoitti toisessa kohtaamisessa voitot. Kouvolalaiset löivät Karhubasketin Kouvolan jäähallissa 2  355 katsojan edessä pistein 88–74 (45–36).

Kotijoukkueen voiton avaimena oli aggressiivisuuden nostaminen aivan uudelle tasolle. Verenpaine tuntui kohoavan vaihtopenkillä ja syke parketilla uusiin korkeuksiin, kun isännät hiillostivat vierasjoukkueen pelinrakentelua sisäänheitosta asti.

–  Otimme Karhun jo ylhäältä kiinni, jotta ensimmäinenkään syöttö ei olisi helppo, kuvaili 20-minuuttisen pelannut, vaihtopenkiltä aloittanut Kouvojen takamies Severi Kaukiainen, 21.

–  Eipä ollut pelissä monta hyvää minuuttia meiltä. Pari vihellystä, joita toivoimme, jäi tulematta. Sen jälkeen taisimme keskittyä liikaa tuomareihin, myönsi vieraiden ainoana vaihtopelaajana kakkosella alkavanminuuttimäärän pelannut Okko Järvi, 23.

Pudotuspelien ensimmäisen tappionsa vasta yhdeksännessä ottelussa kokenut Karhubasket taistelee käytännössä kuudella pelaajalla. Finaalisarja kiihtyy tällä viikolla tahtiin maanantai, keskiviikko ja perjantai, joten Kouvot laskee mahdollisuuksiensa paranevan aggressiivisuudella.

Maanantaina Kouvoista löytyi seitsemän vähintään 20-minuuttisen pelannutta miestä. Kauhajokisista kuusikko joutuu vääntämään vähintään 25-minuuttisen jokainen.

Vieraiden pelintekijä Cameron Jones nakutti 24 pisteen saaliin. Kouvojen tasaisemman ryhmän pisterohmu oli Jeremy Morgan (20). Isäntien sentteri Ville Kaunisto (kok.), 37, pystyi keskittymään peliin täysipainoisesti, koska eduskunnassa ei maanantaisin istuntoja järjestetä.

Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen otti voiton kylmän realistisesti.

–  Ainoa mitä tällä voitolla saatiin oli ylimääräinen napakymppimatka Kauhajoelle. Jo tähän mennessä olimme pelanneet pudotuspeleissä kotona vain neljä ottelua ja vieraissa seitsemän. Kuutossijalta on rankka matka finaaleihin, Lehtonen survaisi.