Koripallohuuma näkyy ja kuuluu treenihalleissa – "Treenit loppuvat ulvontaan, eivätkä honkahuutoon"

Jan Kujansivu, 7, fanittaa Lauri Markkasta ja haaveilee NBA-urasta 0:56

Koripallohallien pukukopeissa puhutaan nyt ahkerasti Suomen menestyksestä koripallon EM-kisoissa ja erityisesti Susijengistä.

– Tällä hetkellä esimerkiksi treenit loppuvat enemmän ulvontaan kuin honkahuutoon eli kyllä se näkyy, Tapiolan Hongan juniorivalmentaja Sonja Herrala naurahtaa.

– Kun kävelee hallin käytävillä, kyllä Susijengi kuuluu jokaisesta pukuhuoneesta.

Koripallo kiinnostaa sekä tyttöjä että poikia sekä naisia ja miehiä. Esimerkiksi Tapiolan Hongan 1200:sta jäsenestä 500 on tyttöjä ja naisia.

Seitsemänvuotias Jan Kujansivu on ollut lajin harrastaja yli kaksi vuotta. Hän vannoo seuranneensa jokaisen Suomen pelaaman koripallopelin EM-kisojen aikana. Susijengistä hänen lempipelaajansa on Lauri Markkanen.

– Koska hän on NBA:ssa, hänen isä on Pekka Markkanen ja sen takia, että hän on paras koripalloilija, Kujansivu kertoo innoissaan.

Videolla vauhdikasta menoa junnujen koripallotreeneistä Tapiolan Hongan treenihallista.

Koripallohuuma vetää jo nuoria harrastuksen pariin 1:57

Harrastajamäärät kasvavat

Koripallon harrastajien määrät ovat nousseet viimeisen kahden vuoden aikana erityisesti alle kouluikäisten harrastajien keskuudessa, eikä loppua näy, Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen kertoo.

– Meillä on ollut tällainen Pikkusudet -konsepti jonkin aikaa käynnissä. Olemme liikuttaneet 30 tuhatta nuorta.

Koripallohuuma on kantautunut myös Tourusen korviin.

– Seuroissa on varmaan aikamoinen kuhina päällä. Tiedän, että on tullut paljon kyselyitä, missä voidaan harrastaminen voidaan aloittaa.

Lue myös:

    Uusimmat