Korhonen keventäisi polttoaineverotusta

Keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen mielestä hallituksen pitäisi alentaa polttoaineveroa. Korhonen toteaa verkkolehti Apilassa, että polttoaineiden hinta on ylittänyt kansalaisten kipukynnyksen ja vaikuttaa haitallisesti kansantalouteen.

- Polttoaineiden hintojen nousu vaikuttaa kielteisesti koko kansantalouteen. Hintojen nousu kiihdyttää inflaatiota, minkä seurauksena on ostovoiman heikentyminen. Tämä kirvelee erityisesti pienituloisia ja yhteiskunnan etuuksien varassa eläviä.

Korhosen mukaan inflaatiota kiihdyttävät kohonneiden polttoainekustannusten lisäksi energian ja ruoan hintojen nousu.

Polttoaineveron kiristämisestä sovittiin hallituksen ohjelmassa vuosi sitten. Tarkoituksena oli ohjata kansalaisten valintoja entistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Valtion kassaan veronkiristyksen arvioitiin tuovan 300 miljoonaa euroa.

Sanomalehti Kalevan mukaan ainakaan valtiovarainministeriö ei lupaa helpotuksia polttonesteiden verotukseen.

- EU-maiden valtiovarainministerit ovat sopineet jo pari vuotta sitten, että tähän korkeaan öljyn hintaan ei tule reagoida valmisteveroja alentamalla. Meidän täytyy tottua pysyvästi öljyn korkeampaan hintaan, alivaltiosihteeri Martti Hetemäki arvioi Kalevan haastattelussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat