Korean GP:n topit ja flopit: Kimi kuittasi epäonnistumisensa

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Korean GP:n topit ja flopit.

1. Räikkösen upea nousu
Yhdeksännestä lähtöruudusta palkintopallille. Viikonloppu oli Kimi Räikkösen osalta harvinaisen synkkä ulosajoineen ja aika-ajosta tapahtuneine virheineen, mutta suomalainen kuittasi epäonnistumiset upeasta kisassa. Tuurikin oli puolella, kun jälkimmäinen varikkokäynti ajoittui täydellisesti ennen turva-auton tuloa radalle.

2. Nico Hülkenberg
Yhden uransa parhaista kisoista ajanut saksalainen teki viimeistään nyt itsestään ykkösnimen Räikkösen seuraajakisassa. Taisteli lopussa hämmästyttävällä tavalla kahta maailmanmestaria vastaan ja otti neljännen sijan Lewis Hamiltonin ja Fernando Alonson nenän edestä.

3. Grosjean piti sijoituksensa
Kisaan kolmosruudusta lähtenyt Grosjean nousi startissa toiseksi ja pystyi jopa haastamaan Sebastian Vettelin alkukisan vauhdissa. Oma virhe antoi Räikköselle tilaisuuden nousta tallikaverinsa ohi, mutta muuten erittäin miehekäs suoritus.

4. Sebastian Vettel
Hallitsi kilpailua taas ylivoimaisesti alusta loppuun. Voitto oli toki odotettu, mutta se ehkä varmisti myös neljännen maailmanmestaruuden. Turva-auton poistuttua osoitti jälleen vauhtinsa.

5. Caterham löi Marussian
Pikkutallien taistossa Caterhamin Charles Pic ja Giedo van der Garde löivät Marussian Jules Bianchin ja Max Chiltonin. Kaikki neljä saivat kylläkin varoitukset ylinopeudesta keltaisten lippujen alueella tai turva-autotilanteessa, mutta näiden tallien kohdalla kymmenen lähtöruudun rangaistus ei muuta juuri mitään.

1. Lewis Hamilton
Taisteli harjoituksissa ja aika-ajoissa tasapäisesti Red Bullien kanssa, mutta oli kakkosruudusta lähdettyään vasta viides.

2. Felipe Massa
Pyörähdys alkuvaiheessa oli aikamoinen lapsus näin kokeneelle miehelle. Massa tuli radan likaiselta puolelta, löi jarrut lukkoon ja perä lähti alta. Ei hirvittävän hyvää mainosta kuljettajalle, joka hakee uutta työpaikkaa.

3. Pirellin selitys rengasrikolle
Sergio Perezin lukkojarrutuksesta huolimatta renkaat eivät saisi räjähtää tuohon tyyliin. Rengas saa kyllä olla lukkojarrutuksen jälkeen neliskanttinen, mutta räjähtää se ei saa.

4. Williamsin jatkuva heikko suorituskyky
Kaikkea on kokeiltu: viimevuotista vaihdelaatikkoa ja viimevuotista pohjaa, mutta siitäkään huolimatta kyytiä ei löydy. Maineikas Williams ei ole ajanut ikinä näin huonoa kautta. Valtteri Bottas ja Pastor Maldonado ajoivat maaliin sijoilla 12 ja 13, mutta heidän taakseen jäivät keskeyttäneiden lisäksi vain autot, joilla ei ole pinnan pinnaa.

5. Force India
Paul Di Resta keskeytti sekä Singaporessa että Koreassa oman virheensä takia. Adrian Sutil puolestaan aiheutti Mark Webberin keskeytyksen omalla törttöilyllään.

Lue myös:

    Uusimmat