Kopioiko Norjan euroviisuedustaja Saara Aaltoa? Tuomaristossa huomattiin ilmeinen yhteys: "Parilla sekunnilla tuskin merkitystä"

Saara Aalto MTV Uutisten haastattelussa 2:56
Saara Aalto kertoo Dancing on ice -treeneistä.

Norjan tuleva euroviisukappale muistuttaa hämmentävän paljon Saara Aallon viime vuoden viisuissa esittämää Monstersia. 

Norjan euroviisuedustajaksi valittiin viikonloppuna yhtye nimeltä KEiiNO kappaleella Spirit in the Sky. Yhtyeeseen kuuluvat norjalaislaulajat Tom Hugo ja Alexandra Rotan sekä saamelainen räppäri ja joikaaja Fred Buljo.

Nyt Norjan yleisradioyhtiö NRK uutisoi plagiaattiepäilyistä. Spirit in the Sky muistuttaa kertosäkeessään epäilyttävän paljon Saara Aallon viime vuoden viisuissa esittämää Monsters -kappaletta. 

NRK:n mukaan kansainvälisessä tuomaristossa kaikki huomasivat selkeän yhteneväisyyden, ja kappale sai täydet pisteet ainoastaan Israelilta. Yleisö kuitenkin äänesti suosikkilaulunsa voittoon, ja se tullaan kuulemaan Tel Avivissa toukokuussa. 

Vertaa Norjan ja Suomen lauluja:



Norjalaissanomalehti VG:n musiikkiasiantuntija Tor Martin Bøe sanoo, että laulujen välinen yhteys on aivan ilmeinen. 

– Kuten sanottu, kappale on todella samanlainen. 

Musical Grand Prix -kilpailun musiikillinen johtaja Stig Karlsen sekä laulun kirjoittanut Tom Hugo kuitenkin huomauttavat NRK:lle, että popmusiikkia on nykyään mahdoton tehdä ilman samankaltaisuuksia. 

– Me käytämme neljää sointua d-mollissa. Sama koskee Monstersia ja erittäin montaa muuta laulua, Hugo sanoo. 

– Uskon ihmisten kuitenkin kuulevan, että meidän laulussamme on muutakin kuin ne neljä samaa sointua, esimerkiksi kansanmusiikkia ja joikua. Parilla sekunnilla tuskin on kolmen minuutin kappaleessa merkitystä. 

Lue myös:

    Uusimmat