Koomikko-juontaja Jay Leno määrättiin vaimonsa edunvalvojaksi

Koomikko-juontaja Jay Leno, 73, haki tammikuussa vaimonsa Mavis Lenon, 77, omaisuuden edunvalvojaksi tämän dementian takia. Tuomari on nyt hyväksynyt Jayn hakemuksen ja määrännyt hänet Mavisin edunvalvojaksi.

Koomikko-juontaja Jay Lenon, 73, hakemus hänen vaimonsa Mavis Lenon, 77, omaisuuden edunvalvonnasta hyväksyttiin 9. huhtikuuta Los Angelesin oikeussalissa järjestetyssä kuulemistilaisuudessa.

Tuomari totesi, että Jay oli sopiva ja pätevä nimitettäväksi omaisuuden edunvalvojaksi. Tuomari löysi oikeuden asiakirjojen mukaan myös selkeää ja vakuuttavaa näyttöä siitä, että edunvalvonta on tarpeellista ja asianmukaista, koska Mavis on dementiansa vuoksi kykenemätön hoitamaan itsenäisesti taloudellisia asioitaan.

Tuomari totesi myös, että edunvalvonta on vähiten rajoittava vaihtoehto Mavisin suojelemiseksi.

CNN on pyytänyt Mavisin edustajilta kommentteja. Jayn edustaja kieltäytyi kommentoimasta.

Tammikuussa 2024 Jay jätti hakemuksen, jossa hän pyysi vaimonsa omaisuuden edunvalvontaa, jotta hän voisi toteuttaa suunnitelman tämän puolesta. Jay kertoi aiemmin tänä vuonna, että uskoo vaimonsa toteuttavan perintösuunnitelman, jos hänellä olisi siihen kyky. Jay on hallinnoinut heidän talouttaan pääasiassa koko avioliiton ajan ja totesi tuolloin, että hän tekee niin jatkossakin.

Pariskunta on ollut naimisissa yli 43 vuotta.

Jay on entinen The Tonight Show -ohjelman juontaja. Hän juonsi ohjelmaa 1992–2009 sekä 2010–2014. Hän on juontanut myös omaa nimeään kantavaa The Jay Leno Show -talk show’ta.

Marraskuussa 2022 Jay joutui autopalo-onnettomuuteen, jossa hän sai vakavia toisen asteen palovammoja kasvoihinsa ja ylävartaloonsa. Hän vietti tuolloin yhdeksän päivää West Hillsin sairaalan Grossman Burn Centerissä, Los Angelesissa.

Lähde: CNN

Lue myös: