KooKoon Jussi Ahokas haukkui pelisysteemin ja herkistyi kyyneliin: "Rankka pettymys, helvetin rankka"

Lehdistötilaisuus: Ilves - KooKoo 9:53
KooKoon Jussi Ahokas murtui kyyneliin Ilves-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

KooKoo taipui hurjan taistelun jälkeen Ilvekselle SM-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Tappio oli kova paikka päävalmentaja Jussi Ahokkaalle.

Ilves voitti ensimmäisen osaottelun torstaina Kouvolassa maalein 4–1, mutta perjantaina Tampereelle tuli sisuuntunut KooKoo. Joukkue nousi ottelun toisessa erässä 3–0-johtoon ja yhteismaaleissa tasatulokseen 4–4. Kolmannessa erässä Ilves kuitenkin onnistui kahdesti ja jatkaa Lukkoa vastaan puolivälieriin.

Ahokas sanoi ottavansa vastuun ensimmäisen ottelun tapahtumista. KooKoo ei ollut ensimmäisessä erässä valmis kamppailemaan ja Ilves rynni 2–0-johtoon.

– Jos tylyjä ollaan, siihen ratkesi tämä sarja, Ahokas sanoi lehdistötilaisuudessa.

Voit katsoa lehdistötilaisuuden pääkuvan videolta.

Perjantaina sarja oli jo kääntymässä KooKoolle, mutta Ilves pääsi kuittaamaan edelle. Ahokas korosti olevansa ylpeä joukkueestaan sen perjantaisen esityksen takia.

– Päästiin huulille, tasoihin. Sitten tuli vähän ihmeellisiä jäähyjä. En ole nähnyt... Puhdas taklaus keskialueella. Mutta ei siitä jäänyt kiinni. Fakta on, että Eetu Mäkiniemi oli aivan huikea. Siihen kaaduttiin. Ilves tappeli ja puolusti.

Mäkiniemi torjui Ilveksen maalilla 39 laukausta. Puhtaalla taklauksella Ahokas tarkoitti Martin Bergerinavojään pommia, josta tälle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelattiin poikkeuksellisesti CHL:stä tutulla systeemillä ja kahden ottelun yhteistulos ratkaisi jatkajan. Pelitapa sai Ahokkaalta tyrmäyksen.

– Kaikki tiesivät  systemin, mutta kyllähän tämä ihan perseestä on ratkoa play offeja näin. Olisin jollain lailla jatkoajan tähän suonut 1–1-tilanteessa.

KooKoon tappio tiesi loppua Ahokkaan kahden vuoden rupeamalle Kouvolassa. Lehdistötilaisuuden lopulla nähtiin tunteikas puheenvuoro, kun päävalmentaja muisteli mennyttä aikaansa KooKoossa.

– Rankka pettymys, itse asiassa helvetin rankka. Ei tuonut nyt kaksi vuotta sitä tulosta, mitä olisi haluttu, mutta hienoa aikaa, Ahokas sai sanottua kyynelten puskiessa silmiin.