Kärpät nuiji Sportin, Ilves heräsi kuolleista – katso SM-liigan puolivälieräparit täältä

Kärpät tekee 3-0 maalin 1:23
Radek Koblizek liruttaa Kärpät jo ratkaisevan tuntuiseen 3-0-johtoon.

Jääkiekon SM-liigan puolivälieräparit ratkesivat perjantaina, kun Kärpät ja Ilves jyräsivät vastustajansa tieltään pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisissa osaotteluissa.

Kärpät ei jättänyt mitään sattuman varaan. Torstaina Sportin maalein 4–2 vieraissa lyönyt oululaisjoukkue kuittasi Sportista tylyn 3–1-kotivoiton ja jatkaa puolivälieriin yhteismaalein 7–3.

Ratkaisun makua saatiin jo ottelun avauserässä, kun Kärpät siirtyi 2–0-johtoon Cody Kunykin ja Jussi Jokisen maaleilla. Toisessa erässä Kärpät jatkoi murskaavaa menoaan. Radek Koblizek iski lukemiksi jo 3–0.

Voit katsoa Koblizekin maalin pääkuvan videolta.

Sportin Olavi Vauhkonen avasi vaasalaisten maalitilin kolmannen erän puolivälin jälkeen ylivoimalla. Sportin kiri ei kuitenkaan kantanut, joten Kärpät jatkaa puolivälieriin yhteismaalein 7–3.

Ottelun tehokkain oli Mika Pyörälä, joka keräsi kolme syöttöpistettä. Kärppien Patrik Rybarille kirjattiin 35 torjuntaa, Sportin Niko Hoviselle 18 torjuntaa.

Kärpät saa puolivälierissä todellisessa herkkupalassa vastaansa runkosarjassa toiseksi sijoittuneen HIFK.n.

Ilves ja KooKoo trillerissä

Ilves haki Kouvolasta torstaina 4–1-vierasvoiton ja pääsi lähtemään Tampereella pelattuun toiseen osaotteluun turvallisen tuntuisesta johtoasemasta. KooKoo näytti kuitenkin heti ensimmäisessä erässä, ettei jatkopaikka suinkaan ollut vielä ratkennut. Ilves oli kaksi erää täysin vastaantulija.

Kovan myllyn päälle laittanut KooKoo meni ottelussa 1–0-johtoon Kasperi Ojantakasen ylivoimamaalilla, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Erän erikoisuus oli se, ettei Ilves laukonut kertaakaan ensimmäistä pudotuspeliotteluaan KooKoon maalilla pelannutta Oskari Salmista

KooKoon tahti vain kiihtyi toisessa erässä. Christian Thomas tuikkasi ensin maalin kulmalta KooKoon 2–0-johtoon reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Sama mies oli asialla vain 42 sekuntia myöhemmin rangaistuslaukauksesta. Thomasin kova rannelaukaus painui ohi Eetu Mäkiniemen. Näin KooKoo oli noussut yhteismaaleissa tasatilanteeseen puolessatoista erässä.

Kolmannessa erässä Ilves heräsi taisteluun. Matias Myttynen taiteili kavennusmaalin ajassa 45.16 ja kolme minuuttia myöhemmin osui Eemeli Suomi.

Voit katsoa Myttysen taidonnäytteen alta.

Ilves tekee 1-3 maalin 1:14

Enempää maaleja ei nähty, joten KooKoolle katkera 3–2-vierasvoitto. Ilves jatkaa puolivälieriin yhteismaalein 6–4.

Ilveksen paras pistemies oli kaksi syöttöpistettä kerännyt Panu Mieho, KooKoon ykkönen oli Thomas kahdella maalillaan. Ilveksen Mäkiniemi torjui 39 laukausta, KooKoon Salminen 16.

Ilves kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittajan Lukon.

Puolivälieräparit (jatkoon kolmella voitolla)