Kontiolahden koulun oppilaat ja henkilökunta järkyttyivät 15-vuotiaan pojan kuolemasta – rehtori: "Järkytys tuli siitä ratkaisun lopullisuudesta"

Kontiolahden koululla varauduttiin alkavaan viikkoon ylimääräisellä miehityksellä ja tukea oppilaille on järjestetty myös ulkopuolisen avun voimin. 

Maanantai valkeni Kontiolahdessa surullisissa tunnelmissa viikonlopun jäljiltä: yksi koulutovereista oli poissa.

Kontiolahden koulun rehtori Auli Pulkki kertoo MTV Uutisille, että päivä alkoi henkilökunnan yhteisellä tilaisuudella.

– Koulutoverin kuolema on vakava paikka jokaiselle – oli hän sitten työntekijä tai oppilas. Vietimme hiljaisen hetken ja kävimme läpi sitä, miten tämä asia oppilaille kerrottaisiin ja millaista tukea heille on päivän aikana tarjolla. Myös henkilöstölle kerrottiin, mistä heidän on mahdollista saada apua ja tukea.

"Oppilaiden kanssa vietettiin hiljainen hetki"

Kontiolahden koulu on yli kuudensadan oppilaan koulu. Silti jokainen luokka kutsuttiin auditorioon erikseen kuulemaan suru-uutinen.

– Oppilaiden kanssa vietettiin hiljainen hetki myös ja sitten kriisityöstä vastaava oppilashuollon työntekijä kertoi oppilaille kriisin ja surun kohtaamisesta ja siitä, mitä vaiheita siihen kuuluu. Heille kerrottiin myös, millä tavalla kukin voi itseään auttaa ja toinen toistaan tukea, Pulkki sanoo.

Koululla olivat apuna oman kuraattorin, terveydenhoitajien ja psykologin lisäksi nyt myös Siun soten kautta järjestettyä ulkopuolista apua.

– Myös huomenna on ylimääräistä miehitystä täällä ja ulkopuolista apua. Sitten arvioimme tilannetta uudestaan. Myös kunnan nuoriso-ohjaajat päivystävät nuorisotalolla ja teemme seurakunnan kanssa yhteistyötä, Pulkki kertoo.

"Arki kantaa ja vie eteenpäin"

Auli Pulkki työskentelee viidettä vuotta Kontiolahden koulun rehtorina. Suru-uutinen tavoitti hänet viikonloppuna.

– Eräs henkilökunnan jäsen oli huomannut ja informoi minua sitten. Järkytys tuli siitä ratkaisun lopullisuudesta. Se on surullista.

Koulun kiireinen arki auttaa jaksamaan.

– Koulussahan arki on varsin vilkasta. Se kantaa ja vie eteenpäin. Huolehdin siitä, että he, jotka tarvitsevat keskusteluapua, sitä myöskin saavat, Pulkki kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat