Mainos

Konkurssit vähenivät

Konkurssien määrä on edelleen ollut laskussa. Viime vuonna pantiin vireille noin 2 900 konkurssia, määrä on kuutisen prosenttia vähemmän kuin toissavuonna. Tilastokeskuksen kokoamissa konkurssiluvuissa on ollut laskua jo kahdeksan vuotta peräkkäin.

Konkurssien määrä on edelleen laskussa.

Viime vuonna konkursseja pantiin vireille kuusi prosenttia vähemmän kuin vuonna 1999. Vuoden 2000 aikana vireille laitettiin kaikkiaan 2 908 konkurssia. Konkurssien määrä väheni jo kahdeksantena perättäisenä vuonna. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen konkurssitilastosta. Päätoimialoista konkurssit vähenivät eniten maa-, metsä- ja kalataloudessa, joissa laskua oli lähes 30 prosenttia edellisvuotisesta. Muut palvelut -toimialalla konkurssien määrä laski 9 prosenttia, rakentamisessa 8 prosenttia ja teollisuudessa 5 prosenttia.

Kaupan alalla sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnassa konkurssien määrä kasvoi muutaman prosentin. Tieliikenteen tavarankuljetuksissa pantiin viime vuonna vireille 195 konkurssia, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Vireille pantujen konkurssien määrä tieliikenteen tavarankuljetuksissa oli vuonna 2000 suurempi kuin se oli kertaakaan 1990-luvun lamavuosina.

Konkurssien takia uhanalaiseksi joutui viime vuonna vajaat 11 000 työpaikkaa. Viimevuotiset konkurssit ovat olleet entistä suurempia, koska työpaikkoja konkurssiin haetuissa yhtiöissä oli vajaat viidenneksen enemmän kuin vuonna 1999.

Yrityssaneerausten määrä nousussa


Viime vuonna yrityssaneerauksia pantiin vireille 264. Määrä oli 47 enemmän kuin vuotta aiemmin. Saneerausten määrä lisääntyi jo toisena perättäisenä vuotena. Yrityssaneerausten määrä lisääntyi eniten rakentamisessa, jossa se kaksinkertaistui vuotta aiemmasta. Saneerausmenettelyyn viime vuonna haetuissa yrityksissä oli henkilökuntaa 1 600 eli 15 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.