Lionel Messi raivosi tuomaroinnista – miksi Copa American VAR-orgiat loppuivat kuin seinään Brasiliaa vastaan?

Lionel Messi ja Sergio Agüero avautuivat tuomaritoiminnasta Argentiinan koettua 0-2-tappion kisaisäntä Brasilialle tiistaina pelatussa jalkapallon Copa American välierässä.

Pelaajat ihmettelivät, miksi videotuomarointia ei käytetty kahdessa tilanteessa, jossa Argentiinalta jätettiin kaksi rangaistuspotku antamatta.

VAR-teknologia on ollut Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen aikana muuten hanakassa käytössä. Esimerkiksi Uruguaylta vietiin puolivälierätappiossa Perua vastaan kolme maalia. Alkulohkovaiheessa videoiden perusteella tuomittiin useampi rangaistuspotku, joita pelaajat eivät edes kentällä vaatineet.

Argentiinan pudottua finaalista turhautunut Lionel Messi avasi suunsa videotuomaroinnista.

– He olivat väsyneitä paskatuomioiden tekemisestä tässä Copa Americassa eivätkä käyttäneet VARia kertaakaan, Messi ihmetteli ESPN:n mukaan.

– Tätä pitää katsoa, ja toivon, että CONMEBOL tekee jotain näille joukkueita suosimalla kenttää epätasapainottaville tuomareille, tähtipelaaja heitti Etelä-Amerikan liiton suuntaan.

Messin mukaan Argentiinalla on syynsä kiukkuun, koska joukkue putosi jatkosta hyvällä pelillä. Ottelua tuominnut ecuadorilainen Roddy Zambrano ei osoittanut hänen mukaansa mitään kunnioitusta Argentiinaa kohtaan.

– Puhuin tuomarin kanssa ja hän sanoi kunnioittavansa meitä ja pitävänsä huolen meistä, mutten nähnyt siitä millään hetkellä merkkiäkään, Messi tuskaili.

Ottelun toisella puolikkaan Dani Alves näytti kampanneen Sergio Agüeron, mutta rikkeen viheltämisen sijaan isäntämaa Brasilia pääsi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Roberto Firmino sinetöi 2-0-loppulukemat.

– He väittivät meille, että VAR olisi kuin viides tuomari, mutta se ei ole niin, kun asiat menevät tällä tavalla, Agüero kritisoi.

– Juoksin alueelle ja Alves pysäytti minut jalallaan. Se oli niin selvää, että (Juan Marcos) Foyth pysähtyi ja jäi odottamaan rankkarin antamista, Agüero sanoo joukkuetoverinsa toiminnasta.

Copa American toisessa välierässä kohtaavat keskiviikkona Chile ja Peru.

Lue myös:

    Uusimmat