Konkarinäyttelijä Kari Väänänen yllättää: Haluan viettää vuoden rahtilaivalla kirjoittamalla elämänkertani – Steven Spielberg tarjosi roolia Hollywoodista

Crime-Jazz lumoaa komisario Palmussa 2:19

Ikonisena Komisario Palmuna Helsingin kaupunginteatterin lavalle nousee konkarinäyttelijä Kari Väänänen, joka tekee Palmusta omannäköisenä, mutta alkuperäisen Palmun eli Joel Rinteen Palmua kunnioittaen. 

– Ohjaaja Heikki Kujanpää soitti minulle Rovaniemelle ja tarjosi Komisario Palmun roolia juuri, kun olin irtisanoutunut siellä.  Lähdin sieltä, koska katsoin, että ei minun tarvitse kuunnella valheellisia puheita. Aika Rovaniemen teatterinjohtajana oli hiton hyvää aikaa, mutta päättyi rumasti, toteaa Väänänen.

Väänäsen mukaan 97 prosenttia teatterin henkilönkunnasta oli minun kannallani paitsi kaksi ihmistä.

– En aio vierailla siellä ainakaan ennen kuin nämä kaksi ihmistä lähtee pois. En halua puhua tästä tämän enempää.

Väänänen sanoo tekevänsä Palmusta omannäköisensä ja yrittävänsä täyttää Joel Rinteen isot saappaat.

Elokuvia, sarjoja - Väänänen vauhdissa

Keväällä Väänänen kertoo tekevänsä isoa televisiosarjaa näyttelijänä ja kaikenlaista muutakin on suunnitteilla.

– Minulla oli nelisen vuotta sitten Once in a lifetime -tilaisuus, kun Steven Spielbergin elokuvien roolittaja soitti minulle ja kertoi etsivänsä slaavilaisen näköistä KGB-päällikkötyyppiä, johon minä totesin nauraen, että älä viitsi, naurahtaa Väänänen.

Väänänen kertoo, että häntä pyydettiin tekemään yksi kohtaus ja lähettämään se netin välityksellä.

– Minulle soitettiin muutamia kertoja, että olen vielä mukana. Lopulta aloin hermoilla oikeasti. Siinä elokuvassa olisi ollut kahdeksan isoa kohtausta Tom Hanksin kanssa. Pohdin, että ei tämä voi olla totta, että ponnahtaisin tähän seuraan, virnuilee Väänänen.

Roolin sai lopulta kuitenkin saksalainen näyttelijä, joka oli Väänäsen rinnalla toisena ehdolla.

– Nämä minun Amerikan seikkailut ovat olleet läheltä piti -tilanteita. Jos Steven soittaa uudelleen, voin tässä sanoa, että minä olen yhä saatavilla. Nyt unelmoin siitä, että voisin kiertää maapallon rahtilaivalla ja kirjoittaisin kirjan. Menisin rauhassa maasta maahan ja kirjoittaisin valheellista elämänkertaa, nauraa Väänänen.

Väänänen nähdään Helsingin Kaupunginteatterin lavalla Kaasua, Komisario Palmussa, jonka ensi-ilta on torstaina 29.11.

Lue myös:

    Uusimmat