Sorjonen-tähti Ville Virtanen pohtii kansainvälisen uran mahdollisuutta: "En sano ei, jos joku sinne väkisin vie"

10:46
Uutta Remes-elokuvaa tähdittävät Suomen puhutuimmat näyttelijät – Jasper Pääkkönen kertoo suuren luokan elokuvaprojektista

Ville Virtanen tähdittää Antti J. Jokisen tulevaa Omerta-elokuvasarjaa.

Ohjaaja Antti J. Jokinen ohjaa kirjailija Ilkka Remeksen 6/12-menestysromaaniin perustuvan kaksiosaisen Omerta-elokuvasarjan, jonka ensimmäisen osan ensi-ilta tullaan näkemään vuonna 2021. Elokuvaa tähdittävät useat Suomen kansainvälisesti tunnetuimmat näyttelijät. 

Näyttelijäkaartin joukkoon lukeutuu Ville Virtanen, 58, joka on nähty muun muassa kansainvälistäkin huomiota keränneessä, Lappeenrantaan sijoittuvassa Sorjonen-sarjassa. 

Virtanen ei ole aiemmin tehnyt yhteistyötä Jokisen kanssa ja mahdollisuuden tullessa näyttelijä tarttui oitis tilaisuuteen. Myös muu näyttelijäkaarti on Virtasen mielestä niin vakuuttava, että hän halusi olla osa sitä. 

Ensimmäisessä Omerta-elokuvassa terroristit hyökkäävät Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle eli Linnan juhliin. Kyseessä on vauhdikas toimintaelokuva, jollaisessa Virtasta ei ole ennen nähty. 

– Kun Antti on siinä tekemässä, niin olettaisin, että siihen tulee myös draamallista syvyyttä. Ja silloin jo kun Remeksen ensimmäiset romaanit tulivat, niin lukiessaan niitä katsoi, että tässähän on Suomen John Grisham ja tässä olisi mahdollisuudet tehdä kansainvälinen action-elokuva, mutta siihen aikaan se oli mahdotonta. 

– Nyt on sen verran virrannut vettä Vantaanjoessa ja Hudson-joessa, että nyt yhtäkkiä meillä on porukka, josta osa on näytellyt jo Hollywood-tuotannoissa, ohjannut Hollywood-tuotantoja ja on sen kokoluokan hanke Suomessa suomalaisin voimin tekeillä, niin se on todella hienoa. 

Roolihahmostaan elokuvassa Virtanen ei osaa vielä kertoa paljon. Näyttelijä pystyy sanomaan ainoastaan sen, että hänen hahmonsa edustaa jonkin sortin johtoportaan henkilöä. 

– En tiedä, missä vaiheessa selviää mulle ja katsojille, onko tämä (hahmo) hyvis vai pahis. Mutta sen ansiosta, miten Antti sen roolin mulle määritteli, kiinnostuin siitä tehtävästä. Se tulee olemaan erilainen henkilö, kuin mitä multa on totuttu näkemään. 

Omertan tuotanto alkaa varsinaisesti vasta vuoden 2020 syksyn tienoilla, ja sitä ennen Virtasella on joitakin kirjoitus- sekä näyttelijätöitä. Keväällä kalenterissa olisi kuitenkin tilaa. 

– Saa tarjota töitä, tulen mielelläni Ruotsista Suomen puolelle tekemään. 

Kun Sorjosen tuotanto aikoinaan alkoi, toivoi sen työryhmä televisiosarjan saavan kansainvälistä huomiota. Sitä todella tulikin ja yllättävän paljon: esimerkiksi yhdysvaltalainen kauhukirjailija Stephen King intoili sarjasta vuoden 2019 keväällä.

Virtanen ei ole varsinaisesti haaveillut näyttelijänurasta esimerkiksi Hollywoodin puolella, mutta hän ei myöskään vastustaisi ideaa. 

– En sano ei, jos joku mut väkisin sinne vie ja sanoo, että sulla olisi tällainen keikka ja paljon enemmän aikaa sekä paljon enemmän palkkaa. En sanoisi sille, että pidä tunkkisi, että minä mieluummin teen halvalla, Virtanen nauraa.

Virtanen on toiminut freelancenäyttelijänä 1980-luvulta lähtien. Näyttelijän mukaan työssä tärkeää on se, mitä tekee töiden välillä ja että tottuu epävarmuuteen. Virtasen mukaan kaikki oikeat työt ovat osuneet hänen kohdallaan sattumalta. 

– Koitan olla hyvin valmistautunut ja sitten katsoa mitä tapahtuu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja