Ex-Salkkarit-tähti Tarja Omenainen tekee paluun näyttelemisen pariin 17 vuoden jälkeen – tämän takia hän lopetti suositussa tv-sarjassa

Tällainen shokki rintasyöpädiagnoosi oli ex-Salkkarit-tähti Tarja Omenaiselle 5:55
Katso videolta, minkälainen shokki rintasyöpädiagnoosi Tarja Omenaiselle oli, ja mikä hänen terveydentilansa on nyt.

Näyttelijä-toimittaja Tarja Omenainen muistetaan edelleen roolistaan Hanna Salinina. Mieleen on jäänyt erityisesti yksi kohtaaminen, joka pelasti hänen päivänsä.

Hanna Salinina vuosina 1999–2003 sarjassa Salatut elämät tunnettu Tarja Omenainen, 58, muistelee aikaa suositun tv-sarjan parissa lämmöllä. Nuorelle näyttelijälle koko pesti oli hieno kokemus ja Omenainen kokee, että teki tuolloin myös tv-historiaa. Jotkut ihmiset muistavat hänet edelleen Hanna Salinina. 

– Teen nykyisin toimittajan töitä. Olimme työantajani Etelä-Suomen Median kesäpäivillä vuosi sitten isolla porukalla syömässä ja viettämässä iltaa. Huomasin, kun iso naisporukka tarjoilijoita supatti keskenään hirveästi ja katseli minua. Menin hakemaan viinilasillisen tiskiltä, niin he kysyivät, että enkö olekin Omenaisen Tarja, joka näytteli Hanna Salinia. Juttelimme sitten mukavia – se oli kiva kohtaaminen. Sanoin naisille, että he pelastivat päiväni, kun roolista on kuitenkin 20 vuotta, ja edelleen muistetaan, Omenainen kertoi MTV Uutisille kotipaikassaan Nummelassa.

Omenainen lopetti Salkkareissa osittain suureksi kasvaneen julkisuuden takia, mutta hän alkoi kaivata myös uudenlaisten roolien tekemistä.

– Alkoi tuntua, että se rooli on koettu ja nähty. Sitten siinä syntyi kaksi tytärtä putkeen vuoden välein, niin sekin oli sellainen syy, jolloin ajattelin, että lopetan näyttelemisen ihan kokonaan. 

Kahdelle nykyisin jo aikuiselle tyttärelleen Omenainen on halunnut omalla esimerkillään opettaa itsenäisyyttä ja sen, että täytyy elää omannäköistä elämää. 

– Kukaan ei voi sanoa, millaista elämää sinun täytyy elää. Tätä he ihanasti toteuttavatkin tänä päivänä. Oman tien löytäminen ja kulkeminen ovat merkityksellisiä asioita. Läsnä oleva eläminen ja henkiset asiat, kuten meditaatio ja jooga, ovat minulle tärkeitä asioita, ja ne olen siirtänyt myös heille. Sitä kautta he löytävät elämäänsä tasapainoa. 

Paluu Salkkareihin ei ole enää poissuljettu

Lasten aikuistumisen ja oman ajan lisääntymisen myötä Omenainen alkoi kaivata näyttelemistä. Hän onkin käynyt kaivamassa sisäistä näyttelijäänsä esiin näyttelijä Eija Ahvon Laulunkieli -kursseilla, esiintymällä parissa mainoksessa ja piipahtamalla Karkurit-sarjan toisen kauden kuvauksissa Tallinnassa. Lisäksi tekeillä on näytelmä, jossa Omenainen tekee toisen päärooleista.

– Kirjailija-ohjaaja Helena Kallion kanssa teemme näytelmän kahdesta kuvataiteilijasta: Venny Soldan-Brofeldtista ja Helena Schjerfbeckistä. He ovat täällä asuinpaikassani Vihdin Nummelassa viettäneet elämänsä loppupuolta, ja niistä vaiheista ei ole kerrottu. Olen siitä enemmän kuin innoissani.

Nykypäivänä Omenainen ei ole enää juurikaan tekemisissä Salkkarit-tähtien kanssa. Hyväksi ystäväksi hänelle muodostui siihen aikaan muun muassa Piitu Uski, joka näytteli Laura Kivirantaa.

– Aika ajoin hän on mielessäni, että pitäisi tavata, mutta arki vie mukanaan ja se jää. Työskentelin Mustion kesäteatterissa kahtena kesänä 2005 ja 2006, jolloin Keskisen Jouko (Jukka Salin) ohjasi kaksi näytelmää. Toisessa näytelmässä oli mukana myös Jaana Saarinen (Maarit Salin).

Viisi vuotta sitten Omenainen ei olisi kysyttäessä suostunut enää näyttelemään Salkkareissa, mutta nyt hän olisi siihenkin valmis, kun on löytänyt jälleen sisäisen näyttelijänsä. 

Näyttelemisen pariin palaamista Omenaista on vauhdittanut muun muassa rintasyöpädiagnoosi vuonna 2021. 

Katso videolta, minkälainen shokki rintasyöpädiagnoosi Tarja Omenaiselle oli, ja mikä hänen terveydentilansa on nyt. 

Lue myös:

    Uusimmat