Näyttelijä Kari Ketonen on myös psykoterapeutti – kiinnostui alasta oman terapian myötä

3:18
Kari Ketonen tarapiasta: "Ahdisti, masensi ja oli huono meininki"

Palkittu näyttelijä Kari Ketonen on opiskellut psykoterapeutiksi, ja sanoo opinnoista olevan hyötyä myös näyttelijäntyössä. Uusimmassa roolissaan hän eläytyy nauriin rooliin keskiajalle sijoittuvassa Peruna-komediassa.

Näyttelijä Kari Ketonen kertoi Viiden jälkeen -lähetyksessä kiinnostuneensa psykoterapiaopinnoista oman terapiansa myötä. Hän opiskeli terapeutiksi 2000-luvun alussa, mutta ei tee terapeuttina töitä.

– Siihen pitäisi sitoa yksi tai kaksi päivää viikosta. Menee hankalaksi, jos yrittää järjestää kuvaustöitä ja muita sen mukaan. Olen jättänyt koulutuksen itselleni taustatyökaluksi, Ketonen sanoi.

Hän kertoo innostuneensa opinnoista ollessaan terapiassa.

Kari Ketonen kertoo ylläolevalla videolla, miksi lähti terapiaan ja miten terapiaopinnot auttavat näyttelijäntyössä.

Pelikaanimiehen rooli yksi haastavimmista: "Mietin, ettei tästä tule yhtään mitään"

Joulupäivänä ensi-iltansa saavassa Peruna-elokuvassa Kari Ketonen esittää naurista. Elokuva kertoo startup-yrittäjästä, joka yrittää lanseerata perunaa Suomeen 1600-luvulla, jolloin Suomessa syödään pääasiassa naurista. Ketonen kertoi nauriin rooliasun syntyneen spontaanisti kuvauspaikalla Latviassa.

– Tulin ensimmäistä kertaa kuvauksiin Latviaan ja minulla oi edellisen leffan jäljiltä valkoinen tukka. Ihmettelin itsekin asiaa, mutta olin siinä käsityksessä, että ohjaaja halusi niin. Kuvauspaikalla todettiin, että se ei ollut suunnitelma, ja aloimme maskeeraajan kanssa miettiä, mitä voisimme tehdä. Hän nykäisi jostakin tumman peruukin 'how about this?'. Totesin, että se on hyvä. Sitten muotoiltiin vielä viikset ja parta – minusta hahmo näyttää kivalta.

Ketonen kertoo yhden vaikeimmista rooleistaan omaksua olleen linnun rooli Pelikaanimies-elokuvassa, joka julkaistiin vuonna 2004.

– Pari päivää ennen kuvausten alkua istuin parvekkeella ja mietin, että tästä ei tule yhtään mitään. Minulla ei olut aavistustakaan, miten lintua olisi pitänyt näytellä.

– Kuvaukset alkoivat, ja minä vain uskottelin itselleni, että olen oikeasti lintu. Kuulostaa lapselliselta, enkä yleensä suhtaudu näyttelemiseen noin, mutta sillä kerralla se oli ainoa asia, mistä sain kiinni, Ketonen muisteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja