Mainos

Konduktööreille kaavaillaan poliisien koskemattomuuden suojaa

Junayhtiö VR ei ole tyytyväinen konduktöörien koskemattomuuden suojaan. VR:n matkustajaliikenteen turvallisuuspäällikön Teemu Väänäsen mukaan lakisuoja pitäisi olla lähellä poliisien vastaavaa. Sitä kaavaillaan myös muille joukkoliikenteessä työskenteleville.

– Valtuudet ovat kyllä riittävät, mutta asiakaspalvelutehtävissä työskentelevien ei ole. Koskemattomuuden suojaa onkin nostettava, Väänänen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa konduktööri rinnastetaan häiriötilanteissa usein siviiliin.

– Jos asiakas hyökkää konduktöörin kimppuun, saa hän pienemmän tuomion kuin hän hyökkäisi poliisin kimppuun, Väänänen perustelee lakisuojan nostoa.

Hänen mukaansa koskemattomuuden suojan nostolla parannettaisiin joukkoliikenteessä työskentelevien turvallisuutta.

Helsingin seudun liikenne (HSL) vetääkin joukkoliikenteen turvallisuusstrategiatyöryhmää, jonka tarkoituksena on parantaa esimerkiksi työntekijöidensä turvallisuutta. Työryhmään osallistuvat muun muassa VR, AKT sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit.

Työryhmän puheenjohtajan Sami Ahervan mukaan työryhmän tavoitteena on esimerkiksi parantaa kuljettajien turvallisuutta tietyillä lakimuutoksilla. Aherva toivoo Väänäsen tavoin koskemattomuuden suojaan uusia painotuksia.

– Toiveita toimenpiteisiin on useita. Kuljettajien ohjaamoihin puuhataan kameroita. Lisäksi kaikille liikennöitsijöille on tarkoitus luoda yhteinen turvallisuusohjeistusmalli, HSL:n Aherva kertoo.

Hänen mukaansa muutokset on tarkoitus tulla voimaan vuoteen 2016 mennessä. Työryhmä vie ehdotuksensa kuntiin ja valtakunnan päättäjille vuodenvaihteen kieppeillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.