Kommentti: Woodsin paluu huipulle elinehto lajille – golfkin tarvitsee pahan poikansa

Tiger Woods sai itsensä kasaan monien vaikeuksien jälkeen ja voitti viiden vuoden tauon jälkeen PGA-kisan. Se on iso juttu Woodsille itselleen, mutta myös koko lajille, kirjoittaa MTV Sportin Marko Leppänen. 

Videolla tunnelmia Woodsia PGA-voitosta. 

Tiger Woods oli marraskuussa 2017 golfin maailmanlistalla sijalla 1 193. Hänen selkänsä ja elämänsä olivat risana. Tiger oli jäänyt keväällä kiinni ajamisesta päihteiden vaikutuksen alaisena. 

Mikä mahtoi olla kerroin sille, että Woods voittaa vielä jonain päivänä PGA Tourin osakilpailun ja taistelee jopa FedEx Cupin mestaruudesta? 

Woodsin otteista East Lake Golf Clubilla huokui samanlainen varmuus kuin Michael Jordanilla vapaaheitoissa. Woods nakutti tasaisen varmaa lyöntiään, kun Rory McIlroy lähti tutkimaan pieneliöstöä lähimetsään. 

Woodsin paluu on yksi golfhistorian hienoimpia nousuja. Hänen addiktiontäyteistä elämäänsä voi arvostella ja kauhistella, mutta urheilijana Woods on parasta A-ryhmää – kaikki urheilulajit huomioon ottaen. 

Kropan voi saada ehjäksi ja tehdä paluun. Pääkopankin voi. Woods näyttää saaneen molemmat niin hyvään kuntoon, että lähestymislyönti 130 metristä tippuu taas lipun viereen. 

Woods, 42, tarvitsi tätä voittoa, mutta ihan yhtä paljon kilpagolf tarvitsi Woodsin paluuta huipulle. 

Woods on ollut aina etäinen persoona julkisuudessa, mutta hänessä on samaa mystistä kiehtovuutta kuin Kimi Räikkösessä formula ykkösissä. Joskus hiljaisuus on kiinnostavampaa kuin turha häly. 

Woodsin päihde- ja seksiaddiktioon liittyvät ongelmat pulpahtivat pintaan 2009, kun hän törmäili Floridan kotinsa edustalla Cadillac Escaladellaan. Golfin suosio yleisölajina romahti Woodsin siirryttyä sivuun. 

Golf on tätä nykyä fyysisestikin puhdasveristä huippu-urheilua. Pelaajat viihtyvät enemmän punttisalilla kuin klubilla olutlasin äärellä. Laji tarvitsee silti särmää ja persoonia, jotka tekevät asiat toisin kuin muun. John Daly nousi superjulkkikseksi 1990-luvulla, koska hänellä oli pitkät draivit ja tuopit. 

Niin raadollista kuin se onkin, Woodsin traaginen tarina on vain lisännyt hänen kiinnostavuuttaan. Vaikka golf on herrasmiesten laji, sekin tarvitsee pahat poikansa. 

Maailman kärjessä on loistavia pelaajia, mutta brändinä yksikään ei yllä lähellekään Woodsin tasoa. Rickie Fowler on muodikkaine lippiksineen nuoren väen suosikki, ja Bubba Watson laukoo välillä värikkäitä kommentteja. Mutta, noh, kovin kliinistä, kovin kliinistä. 

Tuskin Woodsin voittoputki tähän jää, jos paikat kestävät. Phil Mickelson on Woodsia kuusi vuotta vanhempi, ja hän porskuttaa huipulla edelleen. 

Lue myös:

    Uusimmat