Kommentti: Intiimi seksipaljastus käynnisti hämmästyttävän näytelmän jättitapahtumassa

Tiger Woods vakuuttaa pystyvänsä voittamaan uransa kuudennen Mastersin tällä viikolla. Golflegendan aloittamaa seksilakkoa pidetään enteenä menestykselle. Mutta onko näille puheille minkäänlaisia perusteita? MTV Urheilun Ossi Karvonen vastaa kuumaan kysymykseen kommenttikirjoituksessaan.

Kaikki ennallaan golfmaailmassa. Tiger Woods on kisaviikon kuumin puheenaihe aina kun hän astelee tiiboksiin – ja erityisesti silloin, kun tämä tapahtuu lajin suurklassikossa Mastersissa. 

Woods tarjosi yhden urheiluhistorian ikimuistoisimmista comebackeista keväällä 2019, kun hän palasi major-voittajaksi lähes 11 vuoden kuivan vuoden ja vakavan selkäleikkauksen jälkeen Augustan kentällä Mastersissa. 

Woods juhlimassa päätöskierroksen perinneasussaan, punaisessa paidassa, aiheutti kylmiä väreitä yli lajirajojen. 

Tämä näky voisi toistua tulevana viikonloppuna, eikö niin? Kerrataan lyhyesti mitä tuon satumaisen päivän, 14. huhtikuuta 2019, jälkeen on tapahtunut. 

Woods joutui helmikuussa 2021 sairaalaan vakavan auto-onnettomuuden jäljiltä. Woods on sanonut, että hän oli menettää tuolloin oikean jalkansa amputaatiolle, ja vammat aiheuttavat hänelle edelleen kipua päivittäin. Vuosi sitten hän kävi nilkkaleikkauksessa. Nämä takaiskut näkyvät Woodsin liikkumisessa ja svingissä.

Kaiken tämän keskellä hän on pelannut ainoastaan seitsemässä kisassa palattuaan viheriöille Mastersissa keväällä 2022. Näistä hän on jättänyt kolme kilpailua kesken, ja yhdessä tie tyssäsi perjantain jälkeiseen karsintaan eli cutiin.   

Kolmessa loppuun asti pelaamassaan kilpailussa Woods on saavuttanut sijat 47, 45 ja 18. Näistä viimeisessä oli mukana vain 20 pelaajaa. Kuluvan sesongin ainoan starttinsa Woods jätti kesken 2. kierroksella. 

Lisäksi Woodsille on tullut ikää viisi vuotta lisää edellisen Masters-voittonsa jälkeen. Mittarilukema on nyt 48.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Huippupelaaja Will Zalatorisin arvio Woodsin otteista yhteisen harjoituskierroksen jälkeen kertoo oleellisen. 

– Hän näyttää loistavalta. Hän liikkuu niin hyvin kuin pystyy. On melko uskomatonta nähdä häneltä noin hyviä svingejä kaiken sen jälkeen mitä on tapahtunut, Zalatoris totesi. 

Onhan lausunnossa jotain positiivista, mutta rivien välit paljastavat, ettei Woods pelaa enää samoilla eväillä kuin nykyhuiput. Kroppa on kokenut liian kovia, ja tämä vaikuttaa väkisin korvien väliin.  

Kolme keskeytystä, cut, 47, 45 ja 18. Miten tämä siis käännetään numeroksi 1 Augustassa?

Seksilakolla! Kaikki muutos vanhaan verrattuna on hyvästä, ja kun seksiriippuvuudestaan aiemmin avautunut Woods laittaa nämä puuhat karenssiin, on tosi kyseessä. "Nyt Tiger pelaa voitosta", ajatellaan.

Petipuuhista pidättäytyminen lipsahti julkiseksi tiedoksi Woodsin lähipiirin kautta, minkä jälkeen pelaaja itse vahvisti "säästelevänsä puutaan" Augustan par5-väylien toisiin lyönteihin.

Hauskaa sanailua, mutta hauskinta tässä on kuitenkin se, miten suoraan ja merkittävästi tämän on katsottu parantavan Woodsin tuloskortteja. Arvelen, etteivät nämä olettamukset perustu mihinkään kivikovaan empiriaan.   

Ja voihan tuollainen pihtaaminen alkaa pidemmän päälle turhauttaa niin paljon, ettei kolo löydy enää viheriölläkään.

Olen lopulta todella mielelläni väärässä, mutta eiköhän spekulaatiot Woodsin voitosta voida linjata haihatteluksi. 

Tylsä valinta voittajaksi

Harvoin Mastersissa on näin ylivoimaista voittajasuosikkia. Yhdysvaltalaisen Scottie Schefflerin pelissä hämmästyttää tällä hetkellä muukin kuin hänen omaperäinen jalkatyönsä, joka on saanut lisänimen Scheffler Shuffle. Kolmesta edellisestä kisastaan Scheffler, 27, on voittanut kaksi ja ollut kerran jaetulla 2. sijalla – koko kaudella hän on jäänyt vain kerran kärkikymmenikön ulkopuolelle (jaettu 17. sija). Lisäksi aiemmin vaikeuksia tuottanut puttaaminen on nyt jiirissä uuden työvälineen myötä. 

Vähän tylsää sanoa, mutta kuka vuoden 2022 Masters-mestarin muka voittaisi? 

Tällä hetkellä tuntuu, että maailmanlistan ykkösen suurimmat haastajat tulevat LIV-kiertueen puolelta. Brooks Koepka oli kisan kärjessä torstaista lauantaihin vuosi sitten, mutta "romahti" jaetulle 2. tilalle sunnuntaina. Nälkää ja tiikerinsilmää löytyy. Puolustava mestari Jon Rahm on toinen vahva ehdokas. Rory McIlroyn uran major-kruunun täydentävästä Masters-voitosta on puhuttu vuodesta toiseen, todennäköisesti vielä ensi vuonnakin.   

Tiesitkö: Vain kolme golfaria on pystynyt voittamaan Mastersin kahdesti peräkkäin, Jack Nicklaus (1965-1966), Nick Faldo (1989-1990) ja Tiger Woods (2001-2002). Turnaus käynnistyy tänään torstaina ja päättyy sunnuntaina Yhdysvaltojen Georgiassa. 

Lue myös:

    Uusimmat