Pidätysvideota sekavasta ja sammaltavasta supertähdestä pidettiin uran loppuna – satoja miljoonia siviilisotkuihin hukannut mestari onnistui häikäisevässä paluussa

2:58
Videolla poliisit pidättävät sekavan oloisen Tiger Woodsin Floridassa vuonna 2017.

Tiger Woods kärsi vuosia lääkeriippuvuudesta sekä tuki- ja liikuntaelinten vaivoista. Poliisit löysivät golftähden maantien varresta käynnissä olevasta autosta sekavassa tilassa vuonna 2017. Siitä alkoi nousu, joka on yksi urheilun kaikkien aikojen paluista.

Se on surullinen näky.

Yksi maailman tunnetuimmista, taitavimmista ja rikkaimmista urheilijoista seisoo moottoritien varressa kädet selän takana, katsoo maahan ja mumisee jotain käsittämätöntä. Poliisit kiinnittävät käsiraudat ja lukevat syytteet.

Kuin irvokkuuden kruunuksi hän pitää päällään paitaa, jonka brändi on tuonut elämän varrella miljoonia ja taas miljoona dollareita. Ei niin hyvää mainosta tuotemerkille.

Sekava Tiger Woods talutetaan poliisien johdolla kuulusteltavaksi.

Poliisi löysi Woodsin 29. toukokuuta 2017 Floridan Jupiter Islandilla nukkumassa autossa. Auto oli käynnissä, jarruvalot ja vilkku olivat jääneet niin ikään päälle.

Elimistössä muhi kokonainen lääkkeiden coctail, kemiallista helpotusta kipuun, ahdistukseen ja unettomuuteen: hydrokodonia, hydromorfonia, alpratsolaamia, tsolpideemiä ja tetrahydrokannabinolia.

"Odotan itseltäni enemmän"

Woods lähetti medialle tiedotteen, jossa hän kertoi reseptilääkkeiden aiheuttaneen odottamattoman reaktion. Poliisitkin saivat kehuja ammattimaisuudesta.

– Haluan pyytää koko sydämestäni anteeksi perheeltäni, ystäviltäni ja faneiltakin. Odotan myös itseltäni enemmän. 

Woods sai tuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hakeutui klinikalle päästäkseen eroon lääkeriippuvuudesta.

Kukaan ei olisi sillä hetkellä lyönyt ropoakaan sen puolesta, että Woods juhlii vielä jonain päivänä Mastersin voittoa, viidettä kertaa urallaan.

Syrjähypyt tulivat kalliiksi

Woodsin elämä oli ollut raiteiltaan monta kertaa aiemminkin. Vuonna 2004 solmittu avioliitto ruotsalaisen mallin Elin Nordegrenin kanssa päättyi eroon vuoden 2009 lopulla, kun Woodsin jatkuvat syrjähypyt rikkoivat suhteen.

Samalla romuttui Woodsin katumaasturin ikkuna, kun hurjistunut Nordegren löi sen rikki – golfmailalla tietenkin. Woods sai sakon liikennerikkomuksesta, kun hän törmäili Cadillac Escaladellaan paloposteihin, puihin ja pensaisiin kotinsa lähellä.

Woods myönsi syrjähyppynsä ja pyysi anteeksi. Hän kertoi pitävänsä taukoa golfista ja hoitavansa siviiliasiansa kuntoon.

Woodsista tuli vuonna 2009 ensimmäinen miljardi dollaria urallaan ansainnut urheilija. Paljon on tullut, mutta on mennytkin.

Siviilisekoilut ovat syöneet sponsorituloja, ja ex-vaimo kuittasi 750 miljoonaa dollaria siitä, ettei hän kerro julkisesti syrjähypyistä.

Samalla hän luovutti kahden lapsensa huoltajuuden. Eikä sitä menetystä voi rahassa mitata.

Woods oli taas julkisuuden valokeilassa vuosina 2013–2014, kun hän tapaili alppihiihtotähti Lindsey Vonnia. Se suhde kaatui omaan mahdottomuuteensa, ja tällä hetkellä Vonn pitää yhtä NHL-jääkiekkoilija P.K. Subbanin kanssa.

Tiikerinsilmä löytyi

Ettei Woodsin elämä olisi ollut liian yksinkertaista, hän on kärsinyt pahoista tuki- ja liikuntaelinten ongelmista. Lieneekö johtunut rajusta lyöntityylistä tai kovasta peli- ja harjoitustahdista, mutta varsinkin polvet ja selkä ovat olleet risana monta kertaa.

Vasen polvi operoitiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1994. Vuonna 2010 oireilivat niska ja akillesjänne. Vuoteen 2018 mennessä hänelle oli tehty neljä selkäleikkausta.

Sitäkin taustaa vasten on hämmästyttävää, että Woods sai itsensä major-voittoon tarvittavaan kuntoon. Hän joutui viilaamaan swinginsä täysin uusiksi saadakseen kehon kestämään – eikä se ole yksinkertainen muutos edes maailman parhaille pelaajille.

Kun Woods upotti viimeisellä reiällä puttinsa sisään Augustan kentällä 14. huhtikuuta 2019, hän sinetöi yhden urheiluhistorian kovimmista paluista.

Vanha kunnon tiikerinsilmä tuli esiin, sillä hän oli Francesco Molinaria kaksi lyöntiä jäljessä vielä ennen viimeistä kierrosta.

Kaikkien aikojen major-voittajaksi?

Woods oli oma hymyilevä itsensä viikonloppuna, kun hän ja muut urheilun superähdet Phil Mickelson, Peyton Manning ja Tom Brady ja keräsivät rahaa hyväntekeväisyyteen koronaviruksen vastaisen taistelun hyväksi.

Woods kertoi viettäneensä kolmen kuukauden kisatauon aikana aikaa lastensa kanssa ja pelanneensa paljon tennistä.

Vanha huumorintaju oli tallella. Viheriöllä Woods kuittasi Phil Mickelsonille, että merkkaako hän pallon U.S. Openin mitalilla. Mickelsonilla kun on turnauksesta kuusi kakkossijaa, muttei yhtään voittoa. Woods puolestaan on voittanut turnauksen kolme kertaa.

Woods löysi ilon ja tasapainon elämäänsä, minkä lisäksi hän pystyi nousemaan kaikkien vaikeuksien jälkeen huipulle maailmanlaajuisesti erittäin kilpaillussa lajissa.

Hänellä on nyt kasassa 82 PGA Tourin voittoa, 15 major-voittoa. Jack Nicklaus pitää ennätystä hallussaan 18 major-voitolla. Vielä kolmen turnauksen voittaminen on kova tavoite 44-vuotiaalle, mutta ei mahdoton.

Todennäköisyyksiä hän on rikkonut aiemminkin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja