Mainos

Kommentti: Uuden Vain elämää -kauden tähtiloisto on pettymys – missä ovat Loiri, Vesala ja Tuisku?

Aiempien kausien tähdistä koottu seitsemännen Vain elämää -kauden artistikattaus on puoliksi takuuvarma ja puoliksi hämmentävä.

Nelosen Vain elämää -sarjan seitsemännen kauden artistijoukkoa voi kutsua niin sanotuksi All Stars -ryhmäksi. Muutamat nimet saavat kuitenkin kulmakarvat kohoamaan.

Tulevalla kaudella ovat mukana Cheek, Jari Sillanpää, Kaija KooSanni, Juha Tapio, Toni Wirtanen ja Jenni Vartiainen.

Hiphop-tähti Cheek, iskelmälaulaja Jari Sillanpää, naispuolinen laulajakonkari Kaija Koo ja nuoremman sukupolven naistähti Sanni ovat selkeät ja isoimmat nimet omien genrejensä edustajista.

Apulanta-laulaja Toni Wirtasen, Juha Tapion ja Jenni Vartiaisen mukanaolo sen sijaan hämmentää. Kaikki kunnia näille menestyville nimille, mutta silti jää vaikutelma, että all stars -ryhmään ei ole saatu mukaan kaikkia niin isoja nimiä kuin olisi haluttu.

Esimerkiksi ohjelman kolmannella kaudella mukana ollut Vesa-Matti Loiri olisi ollut hyvinkin looginen valinta artistijoukkoon. Miehen karisma on Suomessa kovaa luokkaa.

Entä missä ovat Antti Tuisku ja Paula Vesala? Tuiskun olisi voinut helposti kuvitella mukaan Wirtasen täyttämään lokeroon ja Vesalan taas Vartiaisen paikalle. Myös Chisu olisi sopinut joukkoon. Juha Tapion paikalla olisi voinut helposti nähdä Anssi Kelan.

Mukana olevien artistien suosiosta voi tehdä kiinnostavaa vertailua myös viime vuosien esiintymisareenojen koolla.

Cheek on täyttänyt Helsingin Olympiastadionin kahdesti sekä maan isoimman sisähallin eli Hartwall-areenan useampaan kertaan.

Jari Sillanpää veti Olympiastadionin 50-vuotispäivänään lähes täyteen ja Kaija Kookin on täyttänyt Hartwall-areenan.

Juha Tapio esiintyi samassa jättihallissa taannoin. Toni Wirtasen johtama Apulanta on myynyt sekä Helsingin Jäähallin että Espoon Metro-areenan loppuun yhteensä neljä kertaa.

Sanni ja Jenni Vartiainen ovat esiintyneet Hartwall-areenalla Vain elämää -konserteissa ja muiden artistien vierailijoina, mutta he ovat seitsemännen kauden tähdistä ainoat, jotka eivät ole vielä tehneet areenakeikkoja omillaan.

Areenatason kotimaisista nimistä, jotka ovat jo olleet mukana musiikkiohjelmassa, loistavat poissaolollaan Antti Tuisku, Helsingin Jäähallin PMMP:n jäähyväiskiertueella kahdesti täyttänyt Vesala, VilleGalle, Elastinen ja Robin.

Yksi asia tutuksi tulleessa Vain elämää -sapluunassa on muuttunut.

Jokaisella tähän mennessä nähdyillä kuudella kaudella on ollut mukana myös yksi konkariluokkaan laskettava mieslaulaja, joka on ollut suosittu jo 1970- tai 1980-luvuilla (Dingon Neumann, Kolmas Nainen -yhtyeen Pauli Hanhiniemi, Vesa-Matti Loiri, Pave Maijanen, Hector, Yön Olli Lindholm).

Tällä kertaa näin ei ole. Jari Sillanpää nousi suureen suosioon vasta 1990-luvun puolivälissä tangokuninkuutensa myötä.

Keväällä uutisoitiin, että tuleva seitsemäs kausi jäisi Vain elämää -ohjelman viimeiseksi. Tietoa ei ole vahvistettu virallisesti, mutta jotenkin voisi kuvitella, että jättimenestykseksi noussut sarja päättyisi tänään julkistettua artistikattausta vielä isommalla ryminällä ja isommassa tähtisateessa.

Nyt All Stars -kauden kattaus tuntuu puoliksi pettymykseltä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja