Mainos

Kommentti: Uuden Änärin merkittävin uudistus on Patrik Laine

NHL 17 sortuu urheilupelien perisyntiin; se ei tarjoa juurikaan uutta vuosi sitten julkaistuun versioon nähden. Siitä huolimatta se on jälleen kerran yksi vuoden odotetuimpia pelejä.

NHL-pelisarja on jo vuosien ajan keskittynyt viilaamaan edellisvuoden tuotosta hakematta sen suurempia vau-efektejä. Konsepti on toimiva, sillä varsin pienistä uudistuksistaan huolimatta uusi Änäri myy aina kuin häkä. Se kuuluukin vuodesta toiseen myös muiden kuin kaikkien kovimpien lätkäjätkien pakkohankintoihin.

Suomalainen lätkäkiima kulminoituu tällä hetkellä Patrik Laineeseen, jonka mukanaolo pelissä näkynee myös myyntitilastoissa.

Pääsin hiljattain testaamaan pelisarjan uusinta osaa – ensi viikon torstaina julkaistavaa NHL 17:ää. Electronic Artsin Helsingin-konttorilla oli paikalla myös pelin vastaava tuottaja, kanadalainen Sean "Rammer" Ramjagsingh

Ramjagsinghin mukaan NHL 17 on aiempaa helpommin lähestyttävä heille, joille virtuaalilätkä ei (vielä) ole henki ja elämä. Peli tarjoaa enemmän kädestä pitäen tapahtuvaa opastusta ja onpa oletuksena oleva vaikeustasokin aiempaa helpompi. 

Aiemmin varsin pintapuolisesti managerointia simuloinut Be a GM on uudelleenbrändätty Franchise-pelimuodoksi, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden hallita joukkuettaan aina lippujen ja pysäköinnin hinnoista lähtien. 

Aivan uutena pelimuotona NHL 17:ssä nähdään Draft Champions -moodi, jota pelaamalla on mahdollista ansaita palkintoja HUTiin. Pelimuodossa omaa joukkuetta luodaan valitsemalla kullekin pelipaikalle oma suosikki esivalituista huippupelaajista. Pelimuoto on nähty aiemmin muun muassa EA Sportsin FIFA- ja Madden-pelisarjoissa.

Ehkä mielenkiintoisimpana uutuutena on virallinen World Cup -pelimuoto autenttisine kokoonpanoineen ja vihdoin ja viimein myös pelipaitoineen.

Pelilliset muutokset ovat melko huomaamattomia, vaikka sitäkin puolta on Ramjagsinghin mukaan viety eteenpäin. Vaikka viime- ja tämänvuotiset painokset olisivat olleet vierekkäin pelattavissa, olisi eroa ollut vaikea huomata. Pelisarjaan hieman kevyemmin perehtynyt henkilö ei välttämättä huomaisi eroa tämän ja viisi vuotta vanhan osan välillä.

Pelattavuuden samankaltaisuudesta aiempiin osiin nähden kertonee sekin, että voitin Ramjagsinghiä vastaan pelaamani ottelun. Tosin niukasti 1–0, mutta siitä huolimatta se on yhä jatkuvan NHL-urani tähtihetkiä.

Huolimatta marginaalisista uudistuksistaan, ei Änäriä voi missata tänäkään vuonna. Koska Patrik Laine ja Winnipeg Jets. Ja ensi vuonna taas joku muu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.