Bugeistaan parjatun kohupelin megaremontti: Tämä kaikki muuttui uusille konsoleille saapuneessa Cyberpunk 2077:ssä

Cyberpunk 2077 sai heti julkaisunsa jälkeen runsaasti kritiikkiä, mutta nyt peliin on saatu viimein laaja korjauspaketti. Samalla peli julkaistaan ensi kertaa tämän sukupolven konsoleille.

Toimintaroolipeli Cyberpunk 2077 oli julkaisunsa aikaan kenties historian kovimman hypen kerännyt julkaisu, mutta tammikuussa 2020 päivänvalon nähnyt peli jäi tuolloin kovista odotuksista. Pelin luonut Witcher-pelisarjasta tunnettu CD Projekt RED ei kuitenkaan ole luovuttanut ja peli saa nyt pitkään odotetun päivityksen, joka muuttaa lähes kaikkea.

Viime viikolla julkistettu ja samalla julkaistu päivitys 1.5 tuo samalla pelin PlayStation 5:lle ja Xbox Series X/S:lle. Uuden sukupolven versioissa peliin tulee mukaan esimerkiksi paranneltuja grafiikkatiloja ja lisää ray-tracing-valaistusteknologiaa. Merkittävimpiin muutoksiin pääsee kuitenkin käsiksi lähes kaikilla alustoilla.

Näistä tärkeimmät ovat pitkälti julkaisijan määrittelemän Living City -kategorian alla. Pelikehittäjien mukaan parannuksia on tehty esimerkiksi julkaisun aikaan lytättyyn vihollisten tekoälyyn. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tulitaistelun tuoksinnassa viholliset yrittävät päihittää pelaajan aiempaa useammilla keinoilla.

Myös esimerkiksi väkijoukkojen käytökseen on panostettu. Peliä mainostettiin aikoinaan "elävästä kaupungistaan", mutta todellisuudessa lähes kaikki Night Cityä asuttavat tehtävien ulkopuoliset NPC:t käyttäytyivät täysin samalla tavalla. Jatkossa näin ei ole, vaan väkijoukko saattaa esimerkiksi käydä aseen kera kaupungilla heiluvaan pelaajaan käsiksi.

Mittavia parannuksia saivat lisäksi lähes kaikki pelin ajoneuvot, joiden ajaminen on jatkossa huomattavasti aiempaa kivuttomampi kokemus. Näiden muutosten ohella pelin pienempiä askareita jakavien Fixer-hahmojen kanssa työskentely on jatkossa sidottu pelihahmo V:n maineeseen, joten jatkossa myös sivutehtävien hoitamisessa on enemmän järkeä pelaajan kannalta.

Tässä alkuvuoden odotetuimmat uutuuspelit. Juttu jatkuu videon alla.

Tässä esimakua alkuvuoden 2022 kovimmista pelijulkaisuista 1:45
KATSO MYÖS: Tässä esimakua alkuvuoden 2022 kovimmista pelijulkaisuista.

Päivytyksestä löytyy suuren kaavan muutosten ohella hurja määrä bugien korjauksia sekä kasa uusia aseita ja hahmon erikoistaitoja. Kasvojenkohotuksen saa myös pelin käyttöliittymä sekä pelistä löytyvä asuntojärjestelmä: Pelaaja voi nyt hankkia mieleisensä asunnon lähes mistä vaan Night Citystä ja muokata sitä itsensä näköiseksi.

Kokoluokaltaan massiivisen päivityksen täyden muutoslistan löydät täältä. Cyberpunk-fanien joukossa päivitys otettiin vastaan innolla, mutta jokseenkin surkuhupaisesti hurjasta bugimäärästäänkin tunnetun pelin julkistustilaisuudessa jälleen yksi bugi pääsi pelinkehittäjien striimiin: "Parannellusta" tekoälystä huolimatta autot edelleen saattavat kolaroida Night Cityssä täysin omin päin.

Lisää peliuutisia Assembly.org-sivustolla!

Lue myös:

    Uusimmat