Kommentti: Urheiluvuoden häikäisevin ottelu nähtiin jo tammikuussa – näillä suurmestareilla ei tunnu olevan äärirajoja

John Higgins ja Ronnie O'Sullivan osoittivat perjantai-iltana Lontoossa, miksi huippusnookerin vuosikurssi -92 on lajin historian kuohkeinta kermaa, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa.

Arvostetun Masters-turnauksen puolivälierä ja vastakkain kaksi lajin suurmestaria. Täydellinen kattaus, joka ylitti lopulta villeimmätkin odotukset. 

Muutama fakta.

97, 145, 110, 125, 103, 134, 88. Tässä ovat ottelun merkittävimmät pistesarjat, ja sataset tulivat peräkkäin eriin 3–7. Tiedoksi niille, jotka eivät seuraa snookeria: tämä on timanttista tasoa.     

O'Sullivan löi ottelussa ohi vain kolme pussitusyritystä, mutta Higgins voitti erin 6-3. O'Sullivan pelasi erittäin hyvän ottelun. Higginsin suoritus oli jo lähes käsittämätön. 

Mark Williams totesi Twitterissä kesken ottelun, että saamme seurata kautta aikojen parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan näytöstä. Ja että siitä pitää nauttia nyt, kun herkkua on vielä tarjolla. Williams oli oikeassa.

Samalla pitää todeta, että Williams kuuluu Higginsin ja O'Sullivanin kanssa samaan, vuonna 1992 ammattilaisena aloittaneeseen vuosikurssiin.

Tämä vuonna 1975 syntynyt kolmikko on voittanut yhteensä 13 maailmanmestaruutta: O'Sullivan kuusi, Higgins neljä ja Williams kolme.

Asia, mikä erottaa tämän kolmikon muista lajin legendoista, kuten seitsenkertaisesta maailmanmestarista Stephen Hendrysta ja kuusi MM-titteliä kahmineesta Steve Davisista, on se, että he ovat menestyneet loistavasti vielä ollessaan jo pitkällä taipaleensa viidettä vuosikymmentä. Ja samaan aikaan lajin taso on laajempi ja kovempi kuin koskaan.  

Siinä missä Davis voitti viimeisen MM-finaalinsa 31-vuotiaana ja Hendry vuotta nuorempana, O’Sullivan on puolustava maailmanmestari 45-vuotiaana, ja Williamsin edellinen MM-pokaali on vuodelta 2018. Higgins on puolestaan juhlinut viimeksi keväällä 2011, mutta hän oli MM-finaalissa vuosina 2017-2019.

Tenniksen kohdalla puhutaan usein siitä, että olemme etuoikeutettuja, kun saamme seurata Roger Federerin, Rafael Nadalin ja Novak Djokovicin hallitsemaa aikakautta. Jalkapallossa samaa sanotaan Lionel Messistä ja Cristiano Ronaldosta.

1980-lukua pidetään yleisesti snookerin kulta-aikana. Uskallan väittää, että vielä hohdokkaampi ajanjakso alkoi vuonna 1992 ja kestää toivottavasti vielä tovin.   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja