Ronnie O'Sullivanilta ilmiömäinen temppu snookerin suurnäyttämöllä – "Hämmästyttävä itseluottamus"

Ronnie O'Sullivan nousi lähes kanveesista 6-5-voittoon Ding Junhuista snookerin arvostetussa Masters-turnauksessa keskiviikkona. 

O'Sullivan oli tappiolla avauskierroksen ottelua 0-3 ja 3-5, mutta punnersi väkisin voittoon ja turnauksen puolivälieriin. 

– Minun piti vain roikkua mukana pelissä, sillä tulosta ikinä tiedä ennen kuin ottelu on ohi. Yritin pysyä positiivisena ja kaivaa esiin MM-kisojen mentaliteetin. Pelini lähti vauhtiin, uransa kuudennen MM-tittelin viime elokuussa voittanut O'Sullivan kommentoi BBC:lle.  

Ding harmitteli menetettyä mahdollisuutta.

– Minun olisi pitänyt tehdä yksinkertaisempia lyöntejä muutamissa paikoissa ja ottaa pisteitä. Sekoitan joskus oman pelini, kiinalaispelaaja summasi. 

Asiantuntijana toimivan kuusinkertaisen maailmanmestarin Steve Davisin mielestä Dingin hermokontrolli petti ratkaisuhetkillä.

– Snookerpelaajan pahin kohtalo on aloittaa peli hyvin ja päättää se huonosti. Se heikentää pääkoppaa. Hän panikoi ja sössi lyöntejään, Davis kertasi.   

Vuoden 1997 maailmanmestari Ken Doherty hehkutti puolestaan O'Sullivanin paineensietokykyä. 

– Kun hän pääsee lähelle voittoa, hän ei mene kipsiin. Hänellä on hämmästyttävä itseluottamus ja hän osoitti sen tänään.  

Englantilaistähti O'Sullivan kohtaa puolivälierissä perjantaina toisen suurpelaajan, skotlantilaisen John Higginsin

Masters on yksi snookerkiertueen kolmesta suurturnauksesta, ja O'Sullivan on voittanut sen ennätykselliset seitsemän kertaa. Lontoossa pelattavaan kisaan kutsutaan vain maailman 16 parasta pelaajaa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja