Kommentti: TPS lupasi avoimuutta – tuttu ahdasmielisyys palautui vajaassa vuorokaudessa

9:33
Urheilujohtaja Antero Niittymäen eroilmoitus tuli sunnuntaina.

TPS on ajautunut kriisistä toiseen SM-liigakauden aikana. Puheenjohtaja Veli-Pekka Marin ehti jo julistaa uuden avoimen aikakauden alkaneeksi – se olikin liian ennenaikaisesti luvattu. 

HC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin antoi lupaavan oloisia lausuntoja Turun Sanomissa, jonka juttu oli julkaistu netissä maanantaina kello 18.30

– Meitä harmittaa ihan yhtä paljon kuin kaikkia muitakin se tapa, millä kuluva kausi on alkanut. Lisäksi on selvää, että olemme tehneet virheitä ja ansaitsemme kritiikkiä toimintaamme kohtaan, Marin kommentoi.

– Erityisesti tämä koskee tapaa, jolla olemme viestineet – tai emme ole viestineet. Tämän osalta lupaamme seurajohdon kanssa, että olemme jatkossa avoimempia ja reagoimme nopeammin.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Hienoa hei! Jos nyt vihdoin Turussa on herätty katsomaan peiliin ja todettu, että meidän on aika muuttaa toimintatapoja, jos aiomme pysyä modernin viihdebisneksen ytimessä.

Mutta ei.

Marin kierrätti tiistaina aamupäivällä lähetetyn haastattelupyynnön viivelähdöllä oman maalin takaa Head of Marketing and Communications -ihmisen Eero Tuomisen kautta. Selvisi, ettei lisäkommentteja heru puheenjohtajalle. 

Ei haastatteluja ole aina pakko antaa, ja meidän herkkänahkaisten toimittajien pitää se sietää. Mutta älkää herran tähden julistako avoimuutta, jos sitä on yhtä paljon kuin Neuvostoliitossa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Mutta jos te siellä jossain turkulaisissa bunkkereissa kuulette, tässä olisivat kysymykset, jotka olisin halunnut esittää:

TPS myi jo Santeri Lukan HPK:hon. Miksi hänen lisäkseen muitakin pelaajia on myynnissä, vaikkei sarja ole edennyt edes maaottelutaukoon asti?

Jos joukkue tyhjennetään, mitkä edellytykset joukkueella on saada yleisöä jo nyt puolityhjään Turkuhalliin?

TPS:llä on sarjan viidenneksi isoin pelaajabudjetti (2,4 miljoonaa euroa), ja lisäystäkin tuli viime kauteen 150 000 euroa. Miksi tulos on silti kaukalossa niin huono, että joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä?

Soitettiinko Antero Niittymäen lähdön alkutahdit, kun hän olisi halunnut erottaa päävalmentaja Kaskisen ja hallitus ei siihen suostunut?

Miksi seuraan kannattaa palkata urheilutoimenjohtaja, jos hänellä on ainoastaan vastuuta muttei isoa valtaa, esimerkiksi valmentajien  erottamiseen?

Miten TPS:ssä hallituksen, toimitusjohtajan, urheilutoimenjohtajan vastuualueet jakautuvat ja miten niistä pidetään kiinni?

Hallituksen uusi jäsen Erkka Westerlund on Kaskisen vanha oppi-isä. Miten vahvasti Westerlund on ollut ajamassa sitä, että Kaskiselle ei anneta potkuja?

Onko Kaskisen asema turvattu loppukaudeksi niin, että hän jatkaa, vaikka tulos säilyisi nähdyn kaltaisena?

Missä vaiheessa kiista Jonne Virtasen puretun sopimuksen palkanmaksusta menee? 

TPS:n viestintä on saanut paljon kritiikkiä. Miksi TPS on halunnut pysyä viestinnällisessä kellarissa?

TPS:n piti olla Euroopan paras kasvattajaseura vuonna 2020. Miten tämä projekti etenee?

Supercellin omistajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja muodostavat puolet hallituksesta ja käyttävät isoa valtaa. Miten käytännön työskentely onnistuu, koska he matkustavat koko ajan ympäri maailmaa?

Turkuun ollaan suunnittelemassa uutta jättihallia. Oletko huolissasi projektin kannattavuudesta, jos yleisömäärät ovat nykytasolla, joukkue sarjan pohjilla ja seuran imago saa kolhuja koko ajan?

Mutta ollaan kuulolla, kansa siellä Aurajoen rannoilla. Numeron jo tiedättekin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja