Mainos

Kommentti: Syttyikö Lahdessa demareiden 2020-luvun uusi tähti? Painakaa nimi mieleen

Antti Rinteen voitto SDP:n puheenjohtajakisassa oli niin ylivoimainen ja niin odotettu, että ilo ja jutunjuuri on revittävä muualta. Katseet siis uuteen puoluesihteeriin Antton Rönnholmiin.

Rönnholmia kehuttiin Lahden puoluekokouksen käytävillä SDP:n 2020-luvun kasvoiksi, kansainväliseksi ja fiksuksi. Yltyipä mediaväki tituleeraamaan hyvän puhujan demareiden omaksi "alexanderstubbiksi". Muutamat ihmettelivät tosin ääneen, miksi näin fiksu mies halusi koiranvirkaan puoluesihteeriksi.

Puoluesihteerit eivät enää ole sellaisia näkyviä vallankäyttäjiä kuin joskus ennenmuinoin. Rönnholm voi tehdä tästä poikkeuksen ja ponnistaa vieläkin suurempiin tehtäviin ajan kanssa.

Enemmän strategi kuin työrukkanen

Eniten epäilyjä on herännyt siitä, saako Rönnholm SDP:n järjestökoneen käyntiin. Häntä pidetään enemmän strategina kuin työrukkasena. Vertailu entiseen puoluesihteeriin Mikael Jungneriin tulee auttamatta mieleen, mutta tilanne on nyt hankalampi. Rönnholmilla ei puoluetoimistolla ole ympärillään samanlaisia järjestöjyriä kuin Jungnerilla aikoinaan.

Kuntavaaleissa Rönnholm pääsee edeltäjänsä Reijo Paanasen kattamaan pöytään, mutta edessä on pitkä vaaliputki. Se testaa sekä Rönnholmin kyvyt että Rinteen Lahdesta saaman vahvan valtakirjan vahvuuden.

Rönnholmin valinta hyvittelee hieman Rinteen haastajien kannattajia ja on vastaus niille, jotka kaipaavat puolueelta kansainvälisempää otetta.

SDP:ssä Rönnholm, 36, on tehnyt jo kohtalaisen pitkän uran puolueessa, esimerkiksi ministereiden erityisavustajana. Tietämystä löytyy yrityselämästä ja EU:sta, sillä hän on toiminut vuoden verran viestintätoimisto Milttonin asiantuntijana Brysselissä.

Ay-tausta koitui lopulta puoluesihteerikisassa Hanna Kuntsin kohtaloksi. Iso joukko demareita ei kaivannut puolueelle julkikuvaa, jossa johtokaksikko on ay-perheestä ja vieläpä molemmat Uudeltamaalta.

Demariduo Rinne-Rönnholm, etukirjainten perusteella AR-AR, tarvitsee rinnalleen nyt naisia puolueen eturiviin. SDP:n first lady julkisuudessa on tästä eteenpäin ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.