Kommentti: Suomen hiihtomaajoukkueen piristysruiske sortui ala-arvoiseen temppuun ja myrkytti kotipesää

Suomen maastohiihtomaajoukkueen nousevan kyvyn Remi Lindholmin turhautumiselle vielä keskeneräisiä olympiavalintoja kohtaan oli hyvin vähän perusteita, minkä lisäksi hän toi ärtymyksensä julki asiattomalla tavalla, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.

Magnar Dalen takas.

V***n lampaat.

Näin Remi Lindholm, 23, viestitti sosiaalisessa mediassa maastohiihtomaajoukkueen johdon suuntaan sunnuntaina, kun oli saanut kuulla, ettei hänen nimensä ole tiistaina julkaistavissa Pekingin olympiavalinnoissa.

Hän poisti myöhemmin julkaisuista toisena mainitun, mutta jätti linjoille kaipuunsa vuosina 2006-2014 maajoukkuetta luotsannutta norjalaista kohtaan.

Lindholm antoi ymmärtää Ylen jutussa, että hän olisi omasta mielestään oikeutettu kisalippuun jo tiistain valintaryppäässä. Uusia mieshiihtäjiä jo valittujen Iivo Niskasen ja Lauri Vuorisen lisäksi ilmoitetaan tuolloin kolme, ja niiden odotetaan olevan Perttu Hyvärinen, Joni Mäki ja Ristomatti Hakola.

Lindholm hämmästeli, että vapaaksi jätetään vielä yksi paikka, jonka kohtalosta maajoukkuevalmennuksen oli tarkoitus päättää Planican maailmancupin (22.-23. tammikuuta) jälkeen. Maanantaina tuli tieto, että Planican kisat on peruttu, mutta Kansainvälinen hiihtoliitto saattaa maajoukkueen päävalmentajan Teemu Pasasen mukaan järjestää ajankohtana vielä toiset kilpailut. 

Vaikka korvaavat kisat käytäisiin, Lindholm olisi silti suosikki kuudenneksi mieheksi, sillä Markus Vuorelan tai Lauri Lepistön olympialippu vaatisi jättipaukun. Jos kisoja ei käydä, Lindholm on käytännössä varma lähtijä Pekingiin. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Raikkaan tuulahduksen maajoukkueeseen tuonut Lindholm on onnistunut hienosti ensimmäisellä täydellä maailmancup-kaudellaan (debytoi Lahdessa tammikuussa 2021). Neljä pistesijaa ja keihäänkärkenä 20. tila Rukalta ovat kelpo näyttöjä Pekingiä varten.

Mutta ne eivät aivan täytä Olympiakomitean asettamia kriteereitä, mistä päävalmentaja Pasanenkin huomautti. Toisaalta kriteerit antavat myös mahdollisuuden valita nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevan urheilijan – sitä Lindholm on.

Edelle valinnoissa tässä vaiheessa kiilaavat kuitenkin Hyvärinen, Mäki ja Hakola. Heistä Hyvärisellä (11:s Val di Fiemmen 15 kilometrillä) ja sairastelusta kärsineellä Mäellä (6:s Rukan sprintissä) on Lindholmia parempi yksittäinen näyttö tältä kaudelta.

Hakola oli Rukan sprintissä 21:s, mutta loukkaantui 15 kilometrillä heti seuraavana päivänä. Ilmeisesti Hakolan SM-kultamitalisuoritus paluukisassaan perinteisen 15 kilometrillä viime lauantaina vakuutti kuitenkin maajoukkuevalmennuksen arvokisojen vakioratsun ja viime vuoden MM-hopeamitalistin kunnosta.

Hienoa kautta hiihtävän Lindholmin pettymyksen ymmärtää, mutta toisaalta perusteet kolmen edellä mainitun hiihtäjän valitsemiselle tässä vaiheessa ovat olemassa. Ja perusteet ovat olemassa myös sille, että maajoukkuevalmennus haluaa katsoa vielä mahdollisen viimeisen maailmancup-kortin ennen olympialaisia – varsinkin kun kisaviikonloppu Ranskassa 14.-16. tammikuuta peruttiin koronapandemian takia. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ja mitä Lindholm voitti sillä, että hän haukkui maajoukkueen johdon alatyylisesti julkisuudessa? Pettymystä olisi voinut käsitellä lähipiirissä ja joukkueen sisällä sen sijaan, että kirjoittaa someen julkisen potkuanomuksen nykyvalmennukselle alle kuukausi ennen olympialaisia.

Tämä valmennus johtaa Pekingissä Suomen maastohiihtomaajoukkuetta – joukkuetta, jossa Lindholmkin on erittäin todennäköisesti mukana.

Lue myös:

    Uusimmat