Nyt se on varmaa: Suomen hiihtäjien olympianäytöt jo annettu – Riitta-Liisa Roposelle paha isku

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedottaa, ettei perutulle Planican maailmancupviikonlopulle ole saatu korvaavaa tapahtumaa. Se tarkoittaa samalla sitä, että suomalaishiihtäjien näytöt Pekingiin on nyt annettu.

Kun Planican maailmancupia ei hiihdetä ensi viikolla, maastohiihdon päävalmentajan Teemu Pasasen valintatehtävän voi olettaa suoraviivaistuvan Pekingin olympialaisiin.

Tiistaina nimettyjen maastohiihtäjien jälkeen sekä miesten että naisten joukkueessa on kummassakin vielä yksi paikka täyttämättä.

Naisissa valinnan voi ennakoida kohdistuvan 21-vuotiaaseen sprinttihiihtäjään Jasmin Kähärään, jonka näytöt maailmancupista tällä kaudella ovat selvästi kovemmat kuin normaalimatkoja hiihtävällä konkarilla Riitta-Liisa Roposella.

Roponen, 43, jäi Planican kisaviikonlopun peruuntumisen vuoksi ilman viimeistä näyttöpaikkaa, jolloin hänen parhaaksi maailmancupsijoituksekseen tältä kaudelta ennen olympialaisia jää Davosissa vapaan kympillä hiihdetty 27. sija.

Kähärä puolestaan on ollut maailmancupissa parhaimmillaan kymmenes, Dresdenin sprintissä joulukuussa.

Roposen valintaa toki puoltaisi hänen kykynsä osallistua varahiihtäjänä viestiin, mutta toisaalta päävalmentaja Pasanen on aiemmin todennut, ettei valintoja tehdä viestiä silmällä pitäen. Sen sijaan kauden aikana annetut henkilökohtaiset näytöt ratkaisevat.

Miesten puolella Remi Lindholmin olympiapaikkaa voi pitää Planican kisojen peruuntumisen vuoksi käytännössä varmana, sillä haastajien Lauri Lepistön ja Markus Vuorelan näytöt kansainvälisissä kilpailuissa ovat tältä kaudelta olemattomat.

Maastohiihdon olympiaryhmään nimettiin tiistaina seuraavat urheilijat:
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen
Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Joni Mäki

Juttuun korjattu Roposen kauden paras maailmancupsijoitus (27:s, ei 42:s) klo 15.11. 

Lue myös:

    Uusimmat