Aleksandr Bolshunov vei venäläisnäytöksen nimiinsä Rukan tynkäkisassa – Iivo Niskaselta terävä piikki tuomaristolle

Iivo Niskasen ja norjalaisten jäätyä pois Rukan sunnuntain takaa-ajosta oli pöytä katettu venäläisille. Aleksandr Bolshunov korjasi potin.

Bolshunov jätti loppukirikamppailussa Sergei Ustjugovin puolen sekunnin päähän. Venäläisten kolmoisvoiton varmisti Artem Maltsev 0,7 sekuntia Bolshunovista. Ivan Jakimushkin täydensi venäläisonnistumisen nelossijallaan. Venäläisten takana Tshekin Michal Novak oli viides.

Suomalaisista paras oli 23-vuotias Remi Lindholm, joka oli 20:s. Myös Perttu Hyvärinen korjasi itselleen maailmancupin pisteitä oltuaan 22:s.

Sunnuntain takaa-ajokilpailu lässähti vajaaksi jo ennen starttia, kun Iivo Niskanen, koko Norjan joukkue ja sveitsiläinen Dario Cologna ilmoittivat jäävänsä pois kilpailusta. Syy oli selvä: kylmyys.

Poisjääntiään norjalaiselle NRK:lle kommentoinut Niskanen oli tuohtunut päätöksestä laskea hiihtäjät matkaan.

– Jotkut ajattelevat, että terveys on tärkeämpi kuin raha, Niskanen lähetti terveisiä Kansainvälisen hiihtoliiton suuntaan.

Niskanen olisi peruuttanut sunnuntain kilpailun. Etenkin kovavauhtisissa laskuissa kylmyys puree pahasti.

– Se ei ole hyväksi urheilijoille ennen olympialaisia.

Norjalaisvalmentaja Eirik Myhr Nossum perusteli joukkueen poisjääntiä saman suuntaisin sanoin. 

– Päätös perustuu siihen, että täällä on hirvittävän kylmä. Lämpötila voi olla sääntöjen rajoissa, mutta hiihtäjien mielestä jo eilen oli kamalan kylmä ja se tuntui heidän keuhkoissaan. Heillä on tärkeitä viikonloppuja edessä, eivätkä he halunneet ottaa riskejä kylmässä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja