Iivo Niskanen taisteli toiseksi – Perttu Hyväriseltä kauden paras kisa Tour de Skillä

Koville joutunut Iivo Niskanen hiihti toiseksi Tour de Skin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa Italian Val di Fiemmessä. Tourin kokonaiskilpailua johtava Norjan Johannes Hösflot Kläbo karkasi selvään voittoon.

Niskanen iski kärkipaikalle reilun kuuden kilometrin kohdalla, ja joukko alkoi seuraavilla kilometreillä kovassa matkavauhdissa harventua. Suomalaistähden kantaan pystyi iskemään vain Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Norjalainen vuorotteli kärkipaikalla, kunnes pudotti Niskasen muutamaa kilometriä ennen maalia, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

Kiriryhmä hönki kolmanneksi sijoittuneen Venäjän Aleksei Tshervotkinin johdolla lopussa lähelle Niskasta, mutta ahtaalle joutunut suomalainen piti pintansa.

Tourin kokonaiskilpailun johtoaan vankistaneen Kläbon voittomarginaali ennen Niskasta oli 20,8 sekuntia.

Perttu Hyvärinen ylsi maailmancup-kauden parhaaseen sijoitukseensa ja oli 11:s. Pisteille ylsi myös Remi Lindholm 21. sijallaan.

Niskanen voitti aiemmin Tourin aikana perinteisellä lykityn 15 kilometrin väliaikalähtökilpailun.

Niskanen nousi Tour de Skin kokonaistilanteessa kuudennelta sijalta kolmanneksi, kun jäljellä on enää huominen loppunousu. Niskanen on 2.49 minuuttia perässä kärkimies Kläboa. Toisena oleva Venäjän Aleksandr Bolshunov on 49 sekuntia suomalaisen edellä.

Niskasta uhkaavat 15 sekuntia hänen takanaan oleva Norjan Erik Valnes ja 20 sekuntia suomalaista perässä oleva Pål Golberg.

Hyvärinen on kokonaistilanteessa 19:ntenä (+6.10).