Kommentti: Sébastien Ogier osoitti pienuutensa – samaa ei Kalle Rovanperältä koskaan kuultaisi

Sébastien Ogier jatkoi onnensa manaamista 0:58
Sébastien Ogier antoi polleita kommentteja siitä, mitä jos hänellä olisi "sama onni kuin Kallella".

Sébastien Ogier on urheilijana suuri, mutta kipakkaluontoinen ranskalainen osoitti, että hänellä on ihmisenä kasvamista, kirjoittaa MTV Urheilun Tuomas Hämäläinen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogierin ajotaidot tietävät kaikki. Ranskalaisella on kahdeksan rallin maailmanmestaruutta, ja vain osan MM-sarjasta nykyään ajavalla 39-vuotiaalla konkarilla on yhä kulku tallella. Hän on kiinni kolmannessa voitossaan kauden viidennessä kisassaan, Kenian Safari-rallissa. 

Ogier tiedetään yhtä lailla vaikeaksi ja omapäiseksi luonteeksi, jonka kanssa yhteistyö tallikaverina on kaikkea muuta kuin helppoa. Tässä ei sinänsä ole mitään urheilusuuruudelle kovin poikkeuksellista, mutta ei Ogierin kaltaisella ansioluettelolla tarvitsisi enää tähän tapaan kiukutella.

Multimestari oli vaikeuksissa sateisissa ja mutaisissa oloissa Safari-rallin lauantain ajopäivän päättäneellä, toiseen kertaan ajetulla 31 kilometrin mittaisella Sleeping Warriorin erikoiskokeella. Ogier veti eri otteisiin leveäksi ja kolhi myös kahta rengastaan.  

Sébastien Ogier ruhjoo renkaitaan ja höyryää tuuristaan 2:32
Katso: Sébastien Ogier ruhjoi renkaitaan ja höyrysi tuuristaan.

Mies jatkoi tuurin manaamista sen jälkeisessä haastattelussa – ja meni vielä pidemmälle.

– Me olemme johdossa, mikä on kaikkein tärkeintä. Toki tässä on kyse huonosta onnesta. Samalla onnella Kallen kanssa minulla olisi 40–45 sekunnin johto helposti, Ogier tykitti ja jatkoi, että tilanteita on ollut koko viikonlopun "vähän siellä täällä".

Voit katsoa kyseisen haastattelun ylälaidan videolta.

Tässä Ogier eroaa suuresti nuoresta ja hurmaavasta suomalaisesta. Ensimmäisen maailmanmestaruutensa viime kaudella voittanut ja vahvasti toisessa MM-tittelissään kiinni oleva Rovanperä voisi mainita kärsineensä huonosta tuurista, mutta ei koskaan lähtisi moisen tyylittömällä tavalla uhriutumaan, että tallikaverilla on ollut parempaa mäihää.

Rosoisessa Safari-rallissa ongelmia helposti tulee, mutta MM-sarjan kokonaistilannetta miettivä Rovanperä on korostanut yrittäneensä ajaa virheettömästi, ja on tässä hallitulla ajamisellaan myös hyvin onnistunut.

Hän on sen lisäksi kunnostautunut lähettämällä rallin aikana muun muassa terveiset syntymäpäivää viettäneelle kummitytölleen (video alla).

Kalle Rovanperältä sydämellinen viesti kummitytölle suorassa tv-lähetyksessä: "Sitten kaikkein tärkein asia" 0:49
Kalle Rovanperältä sydämellinen viesti kummitytölle suorassa tv-lähetyksessä: "Sitten kaikkein tärkein asia."

Älä, Kalle, koskaan muutu. Ogierin soisi sen sijaan sen verran muuttuvan, ettei enää noin katkeria kommentteja tyylikkään hallitusti ajaneen tallikaverin onnesta kuultaisi. Suuri urheilija tekee moisilla sanoilla itsestään ihmisenä tarpeettoman pienen.

Kalle Rovanperä iloitsi päivän päätöksestään: Ogierin johto on nyt pienempi 1:20
Kalle Rovanperä iloitsi päivän päätöksestään: Ogierin johto on nyt pienempi.

Jari-Matti Latvalalta yksiselitteinen vastaus tallimääräyskysymykseen 2:16
Jari-Matti Latvala antoi yksiselitteisen vastauksen tallimääräyskysymykseen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat