Mainos

Kommentti: SDP:n puoluekone on Rinteen hallinnassa

SDP puoluekokoukseen on aikaa enää reilu kuukausi.

Puheenjohtajataistossa alkaa loppusuora, vaikka kaikki ehdokkaatkaan eivät vielä ehkä ole selvillä. Saattaa olla, että oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen nukkuu onnensa ohi.

Hyvä kysymys on se, että nukkuiko myös kansanedustaja Timo Harakka liian pitkään, ennen kuin ilmoitti ehdokkuudestaan.

MTV:n piirihallituksen jäsenille tekemä kysely osoittaa, että Antti Rinteellä on takanaan puolueen kaadereiden selkeä tuki.

Myös se kyselystä selvisi, että he, jotka ovat tyytymättömiä Antti Rinteeseen, kannattavat Timo Harakkaa. Tuo MTV:n piirihallituskysely tehtiin myös ennen kuin Timo Harakka virallisti ehdokkuutensa.

Antti Rinteen asemaa helpottaa SDP:n tämänhetkinen gallup-suosio. Puolue kisaa kyselyssä valtakunnan suosituimman puolueen paikasta tasavahvana Keskustan kanssa (Kokoomuskaan ei ole kaukana).

Puolueen nousu alkoi puolitoista vuotta sitten - kiitos hallituksen "pakkolaki"-esitysten.

Vanha ay-mies Antti Rinne johtaa SDP:tä tiukasti puolueen organisaation, piirijärjestöjen ja kaadereidensa avulla. Se näkyi tässä kyselyssä selvästi, että "Antti osallistuu ... piirien toimintaan, ja on läheisessä kontaktissa puolue- ja järjestöihmisiin yleensäkin."

Siihen väliin ei helpolla isketä kiilaa.

Timo Harakan etu on se, että SDP:n jäsenkentässä on myös paljon halua muutokseen. Puolueen jäsenistön keski-ikä on vanhentunut huolestuttavasti.

Ja erityisesti kasvava nuorempi sosialidemokraattien poliitikkopolvi kaipaa "muutosta ja uusia tuulia" ja heissä Timo harakka herättää "innostusta".

Mikäli olisi tutkittu koko SDP:n jäsenkunnan mielipidettä puheenjohtajasta, niin puntit Harakan ja Rinteen välillä saattaisivat olla paljon enemmän tasan.

SDP:n puoluekokous ei ole kuitenkaan mikään vapaa kansalaiskokous, vaan politiikassa kouliintuneiden järjestö-edustajien tapaaminen.

Siksi veikkailen, että Antti Rinteellä on SDP:n puheenjohtajataistossa johtoasema. Ainakin vielä nyt.

2:13

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.