Mainos

MTV:n kysely: Rinteellä vahvat lähtökohdat puheenjohtajakisaan – "On tuotu oikeita asioita esille"

2:13

Antti Rinteellä on vahva puolueen ydinjoukon tuki takanaan, selviää MTV:n teettämästä kyselystä.

SDP:n piirihallitusten jäsenistä 71 prosenttia on sitä mieltä, että Rinne on onnistunut joko hyvin tai erittäin hyvin puolueen puheenjohtajana.

Sosiaalidemokraattien puoluekokous äänestää puheenjohtajasta reilun kuukauden kuluttua Lahdessa. Selkeä enemmmistö puolueen ydinjoukosta kannattaa Antti Rinteen jatkoa puheenjohtajana, joten hänen lähtötilanteesa puheenjohtajakilpailuun on hyvä.

– Rinteen tyyli tehdä politiikkaa on puolueen jäsenlähtöistä, että hän kiertää paljon ja osallistuu piirien toimintaan ja on läheisessä kontaktissa puolue- ja järjestöihmisiin yleensäkin, kehuu Markku Oikarinen Kajaanin piirihallituksesta.

Samaa mieltä on Eveliina Heinäluoma Helsingin piirihallituksesta.

– Johto eli Antti Rinne ja (SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti) Lindtman ovat pärjänneet hyvin oppositiopolitiikassa. On onnistuttu tuomaan niitä oikeita asioita esille ja kritisoimaan hallituksen leikkauksia, hän sanoo MTV:lle.

Silti useat puoluepäättäjät ajattelevat, että puheenjohtajataistelu saattaisi elävöittää puoluetta.

Rinteeseen tyytymättömien puheenjohtajasuosikki on Timo Harakka.

– Tässä syksyn aikana, kun olen keskustellut erityisesti nuorten demarien kanssa, niin kyllähän Timo Harakka herättää innostusta. Siinä mielessä pidän tätä hyvänä, että Harakka on myöskin kisassa mukana, Eveliina Heinäluoma sanoo.

– Hän pystyy tuomaan uusia tuulia ja vähän haastamaan myöskin meidän omaa ajattelua.

Syksyn poliittisia melskeitä seuranneelle saattaa olla pieni yllätys, että kyselyyn vastanneista reilusti yli 80 prosenttia pitää SDP:tä melko tai erittäin yhtenäisenä puolueena.

Corefiner teki MTV Uutisten toimeksiannosta kyselyn SDP:n piirihallitusten jäsenille 3.-21.12. Kyselyyn vastasi 64 prosenttia SDP:n piirihallitusten jäsenistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.