Kommentti: SaiPan räikeä toiminta raivostuttaa SM-liigakansaa – syyttävä sormi tulee kuitenkin osoittaa tuttuun umpisolmuun

3:09
SaiPa otti viime viikolla rumasti tukkaan Kärpiltä lukemin 2–8 – näin Ville Hämäläinen selvitti rökäletappiota

SaiPan tyhjennyshuutokaupassa kuulutetaan viimeisiä nimiä, onhan jo sentään tammikuun loppu. Sieraimet vedenpinnalle nostava keväinen talousoperaatio saa SM-liigakansan karvat pystyyn, mutta vika ei ole Saimaan Pallon, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

SM-liigasta ei voi pudota, sarjataulukon häntäpään joukkueiden ei siis tarvitse huolehtia siitä, millä tasolla ensi syksynä soitetaan maalitorvea. SaiPa käyttää nyt sallittuja keinoja, jotka järjestelmä mahdollistaa. 

Jarno Koskiranta, Olavi Vauhkonen ja Kristian Pospisil jättivät lappeenrantalaisen jumbopaatin jo aiemmin. Maanantaina Aaron Irving liiteli Sveitsiin ja Veikko Loimaranta rustasi nimensä paperiin Hämeenlinnassa. Ainakin 16 maalia iskeneen Ville Meskasen voidaan odottaa jatkavan matkaansa ennen helmikuun puolivälin siirtotakarajaa.

On siis kevät. Alakerrassa se alkaa aina ensimmäisenä. Keskustelu SM-liigan suljetun sarjamuodon mielekkyydestä tulehtuu tähän aikaan vuodesta äärimmilleen.

Laji-ihmiset ja kannattajat paaluttavat Liigan avaamisen puolesta. Samaa mieltä olen minäkin. Tilanne vain on yksinkertaisesti umpikujassa. Nykymuotoinen sarja on sementoinut komeutensa, eivätkä lisenssistä kiinni pitävät seurat luonnollisesti edistä tilannetta omasta aloitteestaan. 

Kun marginaali pudotuspelipaikkaan vuodenvaihteen jälkeen viimeisenä olevalla joukkueella kasvaa, joutuu titteliä hallussaan pitävä seura aina raivoisan kritiikin kohteeksi. Syyttävä sormi on viime vuosina osoittanut vuorotellen Vaasaan, Poriin ja Lappeenrantaan. 

Kosolti kysymysmerkkejä

Toki on todettava, että SaiPassa ongelmat eivät todellakaan rajoitu kuluvaan kauteen. Seuran tilanne on kaikkiaan synkeä. Urheilutoimenjohtajan viran puuttuminen on ongelmalistan kärkipäätä. Kellariin jumittuminen aiheuttaa ketjureaktion, jonka myötä pelaajavirta tyrehtyy. Liiga-seuraa itselleen etsivä pelaaja laittaa kokemusasiantuntijalle Whatsapp-viestin ja kysyy, miten Lappeenrannassa homma toimii – juttu selvä, SaiPa boikottiin. 

Kannattajat kokevat tulleensa huijatuiksi, kun kausikortista putoaa kate pelaajakadon myötä. Tulipahan sellainenkin mieleen, että kuka mahtaa olla joukkueen seuraava päävalmentaja? Nyt on yksi projektikuningas karkotettu, mistä uusi?

Siitäkin huolimatta, että jatkuvuuden luominen Pekka Virrasta lähtien on mennyt idässä penkin alle, SaiPa toimii nyt parhailla käytössä olevilla keinoilla. Kaikki irtotavara ulos ja roposet pelastusliivien täytteeksi. 

Täytyy toivoa, että kalkkisen tunnelin toisessa päässä on toivoa lävitsensä päästävä rako, mikäli Kiekko-Espoo ja Jokerit nähdään sarjassa lähivuosina. 17 joukkuetta ei yksinkertaisesti voi mahtua kotimaisen jääkiekon pääsarjaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja