Mainos

Kommentti: Lauri Markkanen näytti NBA:lle jotain täysin uutta – yksi ele kuitenkin paljasti "suomalaishirviön" todellisen luonteen

0:30
Lauri Markkanen sivusi ennätyspisteitään NBA-kauden avausottelussa.

Tällaista Lauri Markkasen nimellä esiintyvää hirviötä ei ole ennen NBA:ssa nähty, kirjoittaa MTV Urheilun Kasperi Kunnas.

Sen näki heti ottelun alussa, että jokin on muuttunut. Kun Markkanen otettiin vaihtoon seitsemän minuutin pelin jälkeen, hänen tilastoriviinsä oli kirjattu 12 pistettä ja neljä levypalloa. Tuollaisia tilastoja on nähty suomalaiselta ennenkin, mutta ei tuolla tavalla. Markkanen ei viihtynyt kolmen pisteen viivan tuntumassa, vaan hyökkäsi aggressiivisesti korille sekä pallon kanssa että pallottomana.

Kahdella ensimmäisellä kaudellaan Markkaselta nähtiin parhaimmillaan vain väläyksiä siitä, mihin hän parhaimmillaan kykenee kolmen sekunnin alueella. Nyt hänen koko potentiaalinsa räjähti esiin.

Ottelun toinen puolisko oli hädin tuskin ehtinyt alkaa, kun Markkasella oli jo kasassa 20 pistettä ja 10 levypalloa. Loppusummerin soidessa kasassa oli piste-ennätystä sivuavat 35 pinnaa, joiden kylkeen hän repi 17 levypalloa. Hirviösuoritus, kuten amerikkalaismediassa kirjoitettiin. Eikä Markkanen osunut edes ladon seinään kolmen pisteen viivalta! Seitsemästä yrityksestään – joista suurin osa hyviä, vapaita heittoja – hän upotti vain yhden kolmosen. Vielä kun käsi lämpenee kaukoheittoihin, Markkanen on pysäyttämätön luonnonvoima.

Entä mitä voi sanoa Chicago Bullsin pelistä?

Joukkue onnistui häviämään uudelleenrakennusvaiheessa olevalle Charlotte Hornetsille aivan pölhökustaapelillä. Hornetsin pelaajat saivat vapaasti tykitellä kolmosia Bullsin kommunikaatio-ongelmien keskeltä. Kuten Markkanen ottelun jälkeen sanoi, tämä ongelma on helposti korjattavissa. Bullsin kannalta onneksi.

Takamieshankinta Tomas Satoransky oli tilastojen valossa vaisu, mutta hän pelasi fiksua koripalloa ja sai muut ympärillään pelaamaan paremmin. En usko, että Bulls olisi menettänyt ottelun voittoa, jos Satoransky olisi saanut ratkaisuhetkillä olla enemmän kentällä pallon kanssa.

Tulokas Coby White oli harjoituskauden valopilkkuja, mutta vielä on nuorukaisella matkaa ykkösluokan NBA-takamieheksi. Whiten korintekotaidot ovat kiistattomat, sen sijaan putkinäön korjaamiseksi tarvitaan jokin reseptilääkitys. Whitelle kirjattiin ottelussa seitsemän koriin johtanutta syöttöä, mutta useimmiten Bullsin hyökkäyspeli pysähtyi siihen, kun hän jäi hautomaan palloa.

Pallon hautomisesta puheen ollen, Zach LaVine oli kauden avausottelussa hukassa. Bullsin viime kauden pistetykki ei ole vieläkään löytänyt kirkkainta yhteistä säveltä muiden avausviisikon pelaajien kanssa. Lopulta hän kuitenkin ylsi 16 pisteeseen, mutta hänellä oli isoja käynnistymisvaikeuksia.

LaVineä on syytetty itsekkyydestä kentällä. Siihen vastapainoksi Markkaselta nähtiin hieno ele kolmannen neljänneksen alussa, kun Bulls sai vapaaheiton Hornetsin sääntöjen vastaisen puolustuksen takia. Näissä tilanteissa tavallisesti juuri Markkasen vastuulla on heittää ilmainen vapari, mutta nyt suomalainen viittoi LaVinen viivalle. Tulikuuma Markkanen oli joukkueensa pistehirmu, mutta oman pistetilin kasvattamisen sijaan hän halusi saada joukkuekaverinsa lämpimäksi.

Sellainen on Markkasen todellinen luonne. Ei minä, vaan joukkue. Jos muut Bullsin pelaajat seuraavat Markkasen esimerkkiä, joukkue voi jopa menestyä tällä kaudella. 

Alla koostevideo Lauri Markkasen huippuhetkistä Charlotte Hornetsia vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja