Loistelias Lauri Markkanen! Suomalaistaituri Bullsin suurpelaajien rinnalle NBA-avauksessa

Lauri Markkanen sivusi uransa ennätyspisteitä, kun suomalaisen edustama Chicago Bulls hävisi kauden avausottelunsa koripallon NBA:ssa Charlotte Hornetsille 125-126 Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Markkanen pelasi reilut 34 minuuttia ja summasi 35 pistettä sekä 17 levypalloa. Molemmat olivat tottelun ykköslukemia. Pistemäärä sivuaa myös Markkasen NBA-ennätystä.

– He heittivät paljon, mutta emme onnistuneet puolustuksessa ja hyökkäyksessä niin kuin halusimme. Puolustimme tilanteidenvaihdot huonosti. Emme kommunikoineet vaaditulla tasolla. He mukavoituivat ja onnistuivat heitoissaan, Markkanen kommentoi

Alla koostevideo Lauri Markkasen huippuhetkistä Hornetsia vastaan. Juttu jatkuu alla.

Suomalaisesta tuli vasta Bullsin historian neljäs pelaaja, joka on tehnyt vähintään 35 pistettä kauden avausottelussa. Aiemmin tähän ovat pystyneet Michael Jordan (neljästi), Orlando Woolridge ja Guy Rodgers. Bullsin pistemäärä (125) on uusi seuraennätys kauden avauksessa.

Ottelussa Hornets oli parhaillaan 16 pisteen johdossa, mutta Bulls rynnisti ohi toisella puolikkaalla. Isäntien tehokkaat viimeiset minuutit käänsivät kuitenkin voiton Hornetsille.