Mainos

Kommentti: Kyyneliä ja maaginen show – näistä syistä Sia kruunasi Flow-festivaalin

Sia hurmasi yleisönsä Helsingissä, vaikka hän esiintyi tuttuun tyyliinsä piilossa katseilta.

Eilen sunnuntaina lauloin keuhkojeni kyllyydestä vuoden 2014 megahittiä Chandelierea ja pyyhin kyyneliä kasvoiltani.

Kappale oli tunnin kestäneen keikan viimeinen veto. Velloin yhtenä pisteenä osana tuhatpäistä yleisöä, jonka tunsin jakavan kanssani saman liikutuksen tilan.

Yleisön hurmannut artisti Sia esiintyi Flow-festivaalien päälavalla pysyen kuitenkin katseilta piilossa. Australialainen Sia Kate Isobelle Furler, 40, tuo lavalle ensisijaisesti musiikkinsa, ei itseään.

Täpötäyden Flow’n aikana oli monessa kohdassa sellainen olo, ettei kauniiksi laitetusta ympäristöstä ehtinyt nauttimaan. Aika kului milloin missäkin jonossa tai väkijoukossa, jossa yritti nähdä, mahtuuko seuraavalle keikalle, vai päätyykö heilumaan keilan tavoin neljästä suunnasta puristavassa väkijoukossa.

Sian keikalla oli tilaa hengittää. Vaikka alue oli pakkautunut täyteen ihmisiä, ympärillä oli tarpeeksi tilaa, että mahtui hieman tanssimaan. Lavashow oli maaginen, mutta se ei vaatinut katsojaltaan muuta kuin kykyä pysähtyä katsomaan ja kuuntelemaan.

Paikallaan seissyt artisti sai keskittyä tulkitsemaan poppiaan ilman hillumista ja heilumista. Kertaakaan ei tarvinnut jännittää esiintyjän puolesta, että pystyykö hän todella laulamaan sen, mitä aikoo.

Hyvin pian huomasin seisovani yleisössä kyyneleet poskillani.

Lavalta kaikui Breath Me elektronisessa sateessa, jolta tanssija koetti suojautua sateenvarjolla.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Ympärillä oli kauniiksi laitettu kaupunkifestivaali. Väkijoukko ei puristanut ja ahdistanut, vaan se liikkui samassa tahdissa kanssani tuon kasvottoman artistin rytmiin.

Tähti esiintyi vitivalkoiseen mikrofoniin laulaen valkoisessa mekossa, valtava valkoinen rusetti päänsä päälle killuen. Kasvot olivat artistille tuttuun tapaan piilossa valtavan peruukin alla. Julkisuudesta ja katseiden kohteena olemisesta ahdistunut hittinikkari on muutaman vuoden ajan esiintynyt kasvonsa peittäen. Yksi syy tälle on hänen itsensä mukaan se, että se antaa hänelle myös mahdollisuuden liikkua anonyymisti ja shoppailla missä tahansa tavallisen väen puodissa.

Samalla nainen ei ole tähti kurviensa tai ulkoisten avujensa myötä. Kuulijankaan ei tarvitse alkaa tarkkailijaksi, joka huomaamattaankin vahtaa tähden ulkonäön muutoksia.

Sia seisoi täysin paikallaan lähes koko keikan ajan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Ainakin omiin tunteisiin pureutunut esitys muodostui musiikin ympärille valoshow’n ja nykytanssijoiden voimalla.

Tanssijat esiintyivät ihonvärisissä bodyissa ja mustavalkoisissa peruukeissa, kuten tähden musiikkivideoillakin. Jokaiselle kappaleelle oli oma latautunut tanssinsa, joka yhdistyi taustalle heijastettuihin valoihin.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Sia on yksi tämän hetken kuumimmista nimistä. Itselleni hän tuli tutuksi hieman varkain vuoden 2013 tietämillä ja pikkuhiljaa naisesta on tullut vakiovieras luureihini työmatkoilla.

Nainen on ollut viime vuosina kovassa radiosoitossa. Artistiin perehtymättömätkin todennäköisesti tunnistavat tämän hitit Cheap Thrills, Alive ja Elastic Heart. Lisäksi hän on tehnyt kappaleita muun muassa Rihannalle ja Beyoncélle.

Esiintymistä ja julkisuutta vierastava nainen on rakentanut ympärilleen itsellensä sopivan yleisön. Sellaisen, joka seuraa musiikkia, ei pelkkää tähteä. Siihen yleisöön oli eilen ilo kuulua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.