Kommentti: Flegmaattinen Justin Bieber vetoaa faneihin – tässä syy, miksi keikka on näkemisen arvoinen

Yksi tämän hetken suurimmista maailmantähdistä veti ensimmäisen Helsingin-keikkansa rutiinilla. 

Fanien kiljunta oli korvia huumaavaa jo siinä vaiheessa, kun ruuduilla pyöri Justin Bieberin Calvin Klein -mainos ennen keikan alkua.

Bieber vieraili Suomessa viimeeksi vuonna 2013, joten 22-vuotiaan kanadalaistähden fanit ovat odottaneet tähden uutta tulemista jo pitkän tovin.

Viimeksi konsertti alkoi huomattavasti myöhässä. Tällä kertaa Bieber saapui lavalle jopa muutamaa minuuttia ennen ilmoitettua alkamisaikaa.

Bieber nousi lavalle läpinäkyvässä kuutiossa laulaen uusimman albuminsa avausraitaa Mark My Words. Kiljunta yltyy, ja Bieber tiirailee yleisöä tyynesti. 

Bieber räjäytti pankin jo toisen kappaleen aikana. Fanit kirkuivat massahypnoosin vallassa, kun viime kesän Where Are Ü Now -megahitin ensimmäiset soinnut pärähtivät ilmoille.

Bieber tanssi ja lauloi eleettömästi Skrillexin ja Diplon tuottaman biisin tahtiin ja ilotulitukset paukkuivat jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana.

Keikka oli alusta loppuun erikoistehosteiden kuorruttama. I'll Show You -kappaleen Bieber lauloi katosta laskeutuneen häkin sisällä. Häkin ulkopinnalla kulki näyttäviä värivaloja musiikin tahdissa.

Suuri osa laulusta tuli myös rehellisesti nauhalta, esimerkiksi silloin kun katosta laskeutui jättimäinen trampoliini, jolla Biebs pomppi iloisena musiikin jatkuessa taukoamatta.

Myös As Long as You Love Me -kappaleen aikana mikrofoni roikkui kaikkialla muualla kuin suun edessä. Kappaleen loppupuolella Justin käveli lavan etuosaan ja istahti rumpusetin taakse. Lava rumpusetteineen nousi metrejä ylöspäin ja Bieber soitti selkä suorana näyttävän soolon, jonka jälkeen hän meinasi aiheuttaa kahakan heittämällä kapulat yleisöön.

Kreisibailauksen katkaisi hetkeksi akustinen tuokio, jonka aikana Bieber tulkitsi muun muassa Ed Sheeranin kanssa tehdyn kappaleen Love Yourself.

Megahittiä on kuunneltu Spotifyssa yli 720 miljoonaa kertaa kertaa ja sen huomasi myös Hartwallilla – yleisö lauloi mukana alusta loppuun.

Livebändi tuki väkevästi myös Bieberin tanssibiisejä. Jopa hänen ensimmäinen maailmanlaajuinen hittinsä, vuonna 2010 julkaistu Baby-renkutus, kuulosti livebändin säestyksellä vähemmän aivottomalta. Myös kappaleilla vierailijat pääsivät ääneen upeiden taustavideoiden kautta.

Ajoittain Bieberin esiintyminen oli kuitenkin niin rentoa, että se sai flegmaattisia tai jopa ylimielisiä sävyjä.

Yleisöä flegmaattisuus ei tuntunut haittaavan, sillä  kirkuva lauma oli sulaa vahaa Bieberin hienovaraistenkin lantionnotkauksien kanssa, vaikka hän ei turhia hymyillyt koko keikan aikana.

Flegmaattisuus lienee osa Bieberin viehätysvoimaa, sillä ilmiö on tuttu sosiaalisesta mediasta. Bieber tuijottaa selfieissä tylsistyneenä kameraan sen sijaan, että hymyilisi.

Kaikkiaan Justin Bieber tuntuu todella kasvaneen aikuiseksi. Yleisölle naljailu ja ylimääräinen pelleily on jäänyt menneisyyteen ja lavalla nähtiin estradien ammattilainen.

Konsertti oli erikoistehosteineen ja klubihitteineen ennen kaikkea viihdyttävä. Sitä ei himmentänyt ajoittain näkynyt rutinoituminen. Illan aikana pääsi ihmettelemään paitsi maailmanluokan lavasteita, myös Bieberin herkkää puolta. 

Ja jos yksi asia on varma niin se, että Justin Bieberin fanittaminen on tänä päivänä kaukana nolosta. 

Korjattu kello 27.9. kello 10.48: Poistettu huomautus taustatanssijoista väärinkäsityksen vuoksi. 

Lue myös:

    Uusimmat