Mainos

Kommentti: Kohtalokas nilkan pyörähdys – Markkasella ei mitään jakoa NBA:n vuoden tulokkaaksi

Lauri Markkasella ei ole mitään jakoa NBA:n vuoden tulokkaaksi, sillä palkinnon vie Philadelphia 76ersin Ben Simmons. Tilanne olisi erilainen, mikäli Simmons ei olisi loukkaantunut vuosi sitten.

Syksyllä 2016 Philadelphia oli valmistautumassa alkavaan NBA-kauteen. Harjoitusleirin viimeisissä peleissä australialainen Simmons pyöräytti nilkkansa kohtalokkaasti. Jalasta löytyi murtuma, joka ei parantunut odotetusti ja Simmons joutui koko kaudeksi sivuun.

Nyt hän on päässyt irti. Simmons on tulokkaiden ylivoimainen ykkönen: 17,7 pistettä, 9,5 levypalloa ja 7,5 syöttöä. Kaikissa edellä mainituissa kategorioissa 21-vuotias takamies on tilastokärki. Eikä hän osaa edes heittää!

Jos Simmons olisi pelannut viime kauden kuten hänen olisi pitänyt, Markkanen taistelisi nyt kaksin käsin vuoden tulokkaan palkinnosta. Siinä taistelussa olisi muitakin mukana, Utah Jazzin Donovan Mitchell, Bostonin Jayson Tatum ja Los Angeles Lakersin Kyle Kuzma etunenässä.

Ja kun päästiin jossittelussa vauhtiin... Viime kaudella NBA:n vuoden tulokkaaksi valittiin Milwaukee Bucksin takamies Malcolm Brogdon. Ai et ole ikinä kuullutkaan? Brogdon pelasi kauden aikana 28 kertaa avausviisikossa ja tilastoi 10,2 pistettä, 2,8 levypalloa ja 4,2 syöttöä ottelua kohden. Brogdonilla ei olisi ollut puolestaan mitään jakoa Lauri Markkasta vastaan.

Markkasesta ei tule vuoden tulokasta, mutta hänet voidaan hyvinkin valita tulokkaiden tähdistöviisikkoon. Täytyy varoa vauhtisokeutta ja todeta, että sekin olisi suomalaisen koripallon näkökulmasta aivan uskomaton saavutus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.